Saturday, December 9, 2023
HemMMAHur och var kan man se Joe Rogan Experience-podden?

Hur och var kan man se Joe Rogan Experience-podden?

Joe Rogan är utan tvekan ett av de mest välrenommerade namnen i UFC. Han är också en erfaren komiker, en före detta TV-presentatör och en före detta kampsportare. Färgkommentatorn för UFC lämnade kampsport när han var 21; med hänvisning till hälsoproblem. Han valde då standupkomedi. Och fick senare en plats som TV-presentatör också. Rogan blev också poddvärd 2009.

Rogan samarbetade med sin komiker Brian Redban för att starta produktionen av sin podcast; som ursprungligen lanserades på YouTube. År 2015 hade den blivit en av de mest populära podcasterna i hela världen. Följt av miljontals visningar per avsnitt.

Joe Rogans podcast heter The Joe Rogan Experience

Det första avsnittet av Rogans podcast, “The Joe Rogan Experience”, sändes den 24 december 2009. Rogan hade också uppgett att den mesta tiden då gick åt till att “sitta framför bärbara datorer som tjurar”.

Det fick dock sitt officiella namn i augusti 2010. 2013 började avsnitt av “The Joe Rogan Experience” laddas upp på YouTube. Rogan hade döpt honom till en podcast med en vision om att hylla den legendariska musikaliska trion, “The Jimi Hendrix Experience” ledd av musikallegenden Jimi Hendrix.

Hur ser man The Joe Rogan Experience på Spotify?

I mars 2020 köpte Spotify licensen för ‘The Joe Rogan Experience’ för cirka 200 miljoner dollar. Podden blev exklusiv för Spotify efter december 2020; med bara klipp av hela avsnitt som laddas upp till dess officiella YouTube-kanal.

Tittarna kan enkelt se “The Joe Rogan Experience” på Spotify från sina smartphones, surfplattor eller datorer. För smartphones och surfplattor måste användare ladda ner Spotify-appen och söka efter “The Joe Rogan Experience” för att njuta av avsnitten; medan datoranvändare måste logga in på Spotifys webbplats och söka efter Rogans podcast för att se avsnitten.

Var annars kan du se The Joe Rogan Experience?

Fullständiga videor laddades upp till den officiella YouTube-kanalen för ‘The Joe Rogan Experience’ som heter ‘Powerful JRE’. Men efter det började bara ett fåtal segment från varje avsnitt laddas upp istället för hela avsnitt.

Spotify-affären gjorde “JRE” till en exklusiv för Spotify. Hela avsnitt av ‘The JRE’ kan inte ses någonstans förutom för Spotify. Utdrag från “JRE”-avsnitt är dock tillgängliga på olika sociala medieplattformar; inklusive YouTube.

Joe Rogan och Dana White tog sig till 2021 års Variety 500-lista över de mäktigaste personerna inom underhållning

UFC-presidenten och färgkommentatorn tog sig båda till 2021 års lista över 500 mäktigaste personer i underhållningsbranschen publicerad av den uppmärksammade webbplatsen ‘variety.com’. Både Dana White och Joe Rogan värvades under kategorin Live Entertainment. Vit tilldelades sin plats för sin helt unika och djärva hållning att inte göra covid-19-vaccinationer obligatoriska för UFC-kämpar.

Vit sade att “Ultimate Fighting Championship aldrig skulle kräva att dess fighters vaccinerades”. Hans åtgärder skapade också kontroverser bland massorna. Men “UFC-bossen” fortsatte med att hålla UFC-evenemang i full skala utan mandat av social distansering eller masker redan från 2021.

“JRE-värden” hade också presenterat liknande synpunkter på förebyggande och behandling av covid-19. I ett avsnitt av hans podcast, Rogan uppgav att han också hade covid-19 och använde ivermektin för att behandla det. ‘JRE’ hade också kritiserats av massor och till och med inspirerat till protester från Spotify-anställda som anklagade det för att vara transfobiskt. Trots allt detta fick podden knappast någon träff på sitt tittartal. Det var beviset på Rogans inflytande som podcastare som gav honom sin plats på den här listan.

Spotify själva intygade också den enorma populariteten för “The Joe Rogan Experience” eftersom den tog toppplatsen i deras “Top Podcasts”-lista flera gånger.

RELATED ARTICLES

Mest populär