Saturday, December 9, 2023
HemF1Hur Netflix träffade lotteriet genom att slå samman två kontrasterande sporter i...

Hur Netflix träffade lotteriet genom att slå samman två kontrasterande sporter i F1 och golf

Kan du nämna två sporter som är mer kontrasterande än Formel 1 och golf? Om det finns ett ord som kan användas för att beskriva F1 så är det “hastighet”. Kärnan i sporten är att bli den snabbaste föraren att avsluta ett lopp; det handlar om siffror och precision. Å andra sidan, om det finns ett ord som kan beskriva golf så är det “långsamt”. Men handlar inte golf också om siffror och precision? Och strävar inte golfare efter att vara den snabbaste spelaren att navigera på en bana? Från utsidan kanske F1 och golf inte alls ser likadana ut. Men på insidan finns det mer än ett par saker de har gemensamt. Kanske var det därför Netflix kom på Netflix Cup.

För människor som påstår sig älska att bo i snabbkörningsbanan (vilket de gör), älskar F1-förare verkligen att spela golf. Netflix såg detta som en möjlighet för en lukrativ crossover, och det ser ut som att det kommer att löna sig.

Netflix Cup kan hjälpa Netflix och F1 & PGA Tour ännu längre

2017 tog det amerikanska konglomeratet Liberty Media över F1. Det kom med avsikt att öka tittarsiffran och publiken för sporten. Ett av de viktigaste initiativen som det introducerade var Netflixs Drive To Survive. Dokumentserien har hjälpt till att få in så många nya fans till sporten, särskilt från USA. Netflix såg Drive To Survives framgångar och släppte en liknande show för PGA Tour i år som heter Full Swing. Tja, det har också varit ganska lyckat. Så Netflix tänkte, “Varför inte sammanföra de två programmen i ett separat evenemang helt och hållet?” Det är precis vad The Netflix Cup är.

I Netflix första livesportevenemang någonsin kommer fyra PGA-golfare och fyra F1-förare att mötas som par för att mötas på en åttahålsbana på Wynn Golf Club i Las Vegas. Det är Lando Norris & Rickie Fowler vs. Carlos Sainz & Justin Thomas vs. Alexander Albon & Max Homa vs. Pierre Gasly & Collin Morikawa. Den 14 november kommer de fyra paren att tävla mot varandra, varav de två bästa spelar om den första Netflix Cup-titeln. I ärlighetens namn kan detta vara en jackpott för streamingjätten.

Enligt en rapport från Sports Illustrated, “Enligt en undersökning gjord av Morning Consult i mars 2022, 53 % av de amerikanska F1-fansen ger (Drive To Survive) sin ingång till sporten. På samma sätt rapporterade 63 % av “Full Swing”-tittarna att de ställde upp på ett PGA Tour-evenemang under de två månaderna efter showens release, enligt en undersökning från Nielsen Media Research Analysis.” Sportens individuella shower har uppenbarligen varit bra för deras tittarsiffror. Om detta är något att gå efter, kan Netflix Cup vara lika bra sett till tittarsiffror, om inte bättre. Det kommer att samla fans av båda sporterna för att se deras stjärnor spela om titeln.

Trots Golf “Addiction” förutspådde Lando Norris att misslyckas mot “Lifelong Golfer” Carlos Sainz i “The Netflix Cup”

Om Netflix Cup blir en framgång kommer det att hjälpa inte bara streamingtjänsten utan även F1 och golf. Vem vet? Kanske gillar F1-fans golf, lyssna på Full Swing och börja titta på PGA Tour? Eller golffans kan ställa in Drive To Survive, fastna för och titta på F1. Men finns det en möjlighet att det kan gå helt fel för Netflix?

Netflix kan också lida på grund av F1-golf crossover

En Drive To Survive och Full Swing crossover kan verka som en bra idé från utsidan, men är det verkligen en? Vad gillar F1-fans med sporten? Det är hastighet, adrenalinet och förare som pressar sig själva till sina gränser. När de plötsligt måste se sina övermänskliga hjältar tävla på golf (en sport som är mycket, mycket långsammare), hur skulle de känna sig? Även om PGA-golfare kommer att spela sin egen sport, kommer det inte riktigt att vara densamma som golffans älskar. Kommer du ihåg LIV Golf-PGA Tour-debaclet?

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Netflix US (@netflix)

Det finns två saker som Netflix behöver oroa sig för. För det första, det här kommer att vara första gången det kliver in i sportströmningen – ett område som redan är övermättat. Två, och ännu viktigare, det riskerar att dämpa integriteten för F1 och golf separat. Det kan också påverka de program som startade detta från första början. Som rapporterats av Broadcast Now, “Streaming i USA motsvarade över 19 miljoner användare förra året, en ökning med 27% från 2021. Trots detta sjunker antalet prenumerationer, vilket signalerar ett eftertryckligt slut på streamingboomen vi såg under COVID-19.”

F1 och golf handlar i stor utsträckning om siffror. Men det är Netflix också. Om The Netflix Cup inte får de siffror som Netflix vill ha kan detta mycket väl vara den första och sista upplagan av evenemanget. Men om den gör det har streamingjätten slagit ut jackpotten.

RELATED ARTICLES

Mest populär