Wednesday, February 28, 2024
HemBoxingHur mycket tjänade Jake Paul 2023? Rapporterade 42 miljoner dollar i...

Hur mycket tjänade Jake Paul 2023? Rapporterade 42 miljoner dollar i Fight Purse, miljontals sponsringar, betting-app, MVP-kampanjer och mer

Kan en YouTuber som blivit boxare verkligen överträffa traditionella sportstjärnor i inkomster? I 2023, Jake Paul gjorde just det. Ingen trodde att Paul skulle nå de höjder som han gjorde. Från att förlora mot en professionell boxare till att lösa sig själv mot en, han gjorde allt.

Amerikas favoritvideo idag

Han gjorde det när han gick runt 42 miljoner dollar inne i ringen detta kalenderår. Men det är inte allt. Pauls satsningar på vadslagningsvärlden och sponsringar lade till skikt till hans inkomst. Hans betting-app, Bättre, ensam skjutit i höjden till en enorm värdering. Denna intrigen väcker frågan: Hur mycket tjänade Jake Paul egentligen in 2023?

Hur mycket tjänade Jake Paul genom slagsmål 2023?

Jake Pauls intäkter från boxningsringen 2023 var mer än vad de flesta professionella boxare tjänade under sin livstid. Att vara kung på sociala medier hjälper honom på det sättet. På 26 februari 2023i Saudiarabien kämpade han och förlorade mot Tommy Fury inför en publik som inkluderade Cristiano Ronaldo. Men även efter att ha förlorat mot honom slängde han 30 miljoner dollar enligt varumärke.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Jake Paul (@jakepaul)

Sedan kom hans crossover-match med Nate Diaz5 augusti 2023. Den här kampen sålde runt 450k PPV köper och Jake Paul enligt uppgift gjorde runt 10 miljoner dollar enligt Mirror, för att gå 10 omgångar med Diaz.

Efter att ha fått mycket kritik för att ha kämpat mot en MMA-fighter, kämpade han för inte så länge sedan en 10-1 professionell boxare heter Andra augusti. Tyvärr för Andre förlorade han sin andra match i karriären i en knockout i första omgången från Jake Pauls uppercut. Till skillnad från matcherna med Fury och Diaz var den här matchen en icke- PPV match, vilket ledde till att Jake Paul bara gjorde 2 miljoner dollar från denna kamp enl Den självständiga. Jake själv sa: “Det här är förmodligen bara en break-even-kamp för mig. Jag kommer förmodligen inte ens tjäna pengar på det.”

Jake Pauls miljontals sponsring och rekommendationer för sociala medier 2023

Att vara kungen på sociala medier kommer med många förmåner. Till exempel kan Jake Paul tjäna upp till $75 000 för ett enda reklaminlägg på hans sociala medier enligt Sport Tiger. Dessa rekommendationer kan ge Jake cirka 4 miljoner dollar på ett enda år.

Pauls samarbete med klädmärket BooHooman framstår som ett exempel. Detta partnerskap, som utnyttjade hans trendsättande lockelse, manifesterade sig som ett ömsesidigt fördelaktigt företag. I en parallell anda, hans förbindelse med DraftKings, en avantgarde i sfären av sport vadslagning, framhävde hans inflytande inom sport och spel broderskap. Dessa avtal accentuerade hans skicklighet i att fängsla och engagera en mångfaldig demografi.

RNBO Kläder och Celsius, ett välkänt varumärke för energidrycker, utökade Pauls utbud av rekommendationer ytterligare. Varje godkännandepakt representerade en utarbetad strategi, som resonerade med distinkta aspekter av Pauls persona och inflytande.

Jake Pauls blomstrande investeringar och affärer: Betr, MVP och mer

Om du trodde att det var det, hade du fel. Jake Paul är också en hjärna inom investeringar och nystartade företag. Under 2023 utökades Jake Pauls portfölj av investeringar och affärssatsningar avsevärt, vilket visade upp hans entreprenörsanda. Hans intåg i affärsvärlden, särskilt med Bättre och Mest värdefulla kampanjer (MVP)lade en betydande dimension till hans inkomster.

Bättresportspelsplattformen som grundades av Paul i augusti 2022dök upp som en stor framgångssaga i 2023. Med en värdering skyhöga till 300 miljoner dollar efter en robust finansieringsrunda befäste Betr sin plats i spelbranschen. Enligt TMZ Sportanskaffade det 35 miljoner dollar i ny finansiering, ledd av Roger Ehrenberg av IA Sports Ventures och Eberg Capital och Bränsle riskkapital.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av betr (@betr)

Samtidigt Pauls engagemang med Mest värdefulla kampanjer (MVP) belyst hans intensifierande fördjupning i boxningsmiljön. MVP intog en avgörande position när han orkestrerade sin match mot Nate Diaz, sammanslagning av sportadministration med underhållningssektorn. Detta företag breddade hans inkomstkanaler och spred hans makt bortom den pugilistiska arenan till de kommersiella aspekterna av friidrott. Det finns ingen information tillgänglig om hans intäkter från MVP.

Dessutom bidrog Pauls andra affärer, även om de var mindre publicerade, till hans finansiella portfölj. Jake Pauls tillgångsportfölj innehåller också kassareserver på mer än 40 miljoner dollar. Dessutom äger han 18 aktier i en 35 miljoner dollar investeringsportfölj.

Hans berättelse överskrider de traditionella gränserna för kändisinkomster, blandar sport, underhållning och affärer på ett sätt som omdefinierar vad det innebär att vara en framgångsrik modern offentlig person. När han gör sig redo att hjälpa Team USA i OS i Paris 2024 väcker hans resa en spännande fråga.

Hur kommer hans tillvägagångssätt att inspirera nästa generation av influencers och idrottare? Kommer vi att se fler crossover-stjärnor som inte bara utmärker sig inom sitt område utan också behärskar konsten att tjäna pengar på sitt varumärke på flera plattformar?

RELATED ARTICLES

Mest populär