Wednesday, February 28, 2024
HemNBAHur lik var Michael Jordan till Andrew Toney? Utforska de två...

Hur lik var Michael Jordan till Andrew Toney? Utforska de två produktiva målskyttarna efter Larry Birds Shooting Guard-jämförelse

Michael Jordan är en skrämmande motståndare att möta på banan. Även om Jordan var extremt konkurrenskraftig och motståndskraftig, var Larry Bird en motståndare som han aldrig kunde få bättre av. Larry Bird är en av få spelare som har ett vinnande rekord mot Chicago Bulls legend.

Amerikas favoritvideo idag

Även om han var en av de största på sin tid, drog Bird aldrig undan från att visa uppskattning för sina motståndare. Larry Bird avslöjade i sin bok Drive: The Story of My Life att det fanns någon annan förutom Michael Jordan som han var livrädd för att möta på banan.

Michael Jordan var inte den enda, enligt Larry Bird

Boston Celtics var alldeles för mycket för Jordan att hantera under sina första år i NBA. Ändå var Larry Bird livrädd för Jordan varje gång han mötte honom. Men Bird avslöjade i sin bok att Philadelphia 76ers shooting guard Andre Toney var en annan shooting guard som gav honom samma sensation.

Bird skrev: “Med undantag för Michael Jordan har jag aldrig varit mer rädd för en motståndare vid skyttepositionen än Andrew Toney.”

Enligt Basketball Network kände Bird som att Toney kunde få en hink när som helst laget behövde honom för att få en. Efter att ha ställts mot Toney i slutspelet förstod Bird att han var en svår spelare att bevaka.

Arresterad 13 dagar före NBA-draften lämnades ex-Clippers Star med osäkerhet trots Stellar College-karriär

Bird sa också i sin bok, “För mig var det inte mycket skillnad mellan de två när det kom till den rena förmågan att göra mål.”

Toney spelade bara i NBA i åtta säsonger. Han snittade över 20 poäng på bara en säsong av sin karriär. Ändå tycker Bird att han är i nivå med Jordan. Även om hans poängsnitt för Toney var långt under Michael Jordans, var hans skottfördelningar jämförelsevis bättre än Jordans.

Varför gjorde inte Andre Toney lika mycket som Michael Jordan?

Även om Toney var en fantastisk spelare och sköt bollen bra, var han aldrig det första alternativet i sitt lag. Han har alltid haft spelare som Charles Barkley, Julius Erving och Moses Malone i sitt lag som tog majoriteten av skotten.

Av laget gick han vidare som spelare, hans knän gav upp och han var tvungen att gå i pension i förtid vid 30 års ålder på grund av skador.

När vi jämför de första fyra säsongerna för båda spelarna hade Jordan i snitt över 32 poäng, medan Toney bara hade 17,5 poäng i snitt. Men eftersom Jordan var det första alternativet i hans lag, hade han i snitt över 10 fler skott per match än Toney. Dessutom var Toney också en trepoängsskytt även i sina tidiga dagar, medan Jordan fick utveckla det senare i karriären.

Vad tycker du om att Larry Bird placerade Michael Jordan och Andrew Toney i samma kategori? Låt oss veta dina tankar i kommentarerna!

RELATED ARTICLES

Mest populär