Saturday, December 9, 2023
HemOlympicsHur kvalificerar du dig för ridsporten vid OS i Paris 2024?

Hur kvalificerar du dig för ridsporten vid OS i Paris 2024?

Varje dag, den OS i Paris 2024 närmar sig, och idrottare från hela världen kämpar för att säkra sina platser. I den andan är ryttare världen är också surr av spänning som hästidrottare och deras ryttare gör sig redo för de kommande försöken. Därför vill idrottare inte missa att vara en del av denna ikoniska relation och kommer att göra sitt bästa för att tjäna de sista platserna under de kommande dagarna.

Ridsport vid OS i Paris 2024

De ryttare händelses vid OS i Paris 2024 kommer att äga rum mellan 27 juli och 6 augusti. Det historiskt betydelsefulla slottet i Versailles kommer att vara värd för de 200 ryttarna och deras hästidrottare. Både ryttare och häst kommer att tas om hand av stödpersonal och veterinärer som tillhandahålls av den olympiska kommittén. Dessutom kommer dessa 200 deltagare att delas in i separata individuella och lagkvoter för dressyr, eventingoch Hoppar tävlingar.

I var och en av de tre grenarna kommer lagen att bestå av tre häst-och-ryttare par. A NOC som inte kvalificerar sig för lagtävlingarna får skicka en idrottare vardera i dressyr- och hopptävlingarna och ytterligare två i tävlingskategorin. Frankrike, som värdland, reserverar ett lag kompetens i alla de tre disciplinerna.

Tävlingar och antalet idrottare som deltar i den

Sommaren 2024 OS eller så kommer spelen i XXXIII Olympiaden att ha några betydande förändringar när det gäller ridsporten. Invigningsceremonin med utsikt över den fridfulla floden Seine kommer att delta av alla 200 guldaspiranter. Eventtävlingarna kommer att ha 65 häst/atletkombinationer uppdelade i 16 lag. Varje lag kommer att ha tre kombinationer plus en reservkombination i händelse av en skada.

Kombinationerna dressyr och hoppning kommer att följa samma laguppställning. Den förstnämnda kommer att ha 60 kombinationer av atlet/häst i 15 lag medan hoppning kommer att visa skickligheten hos 75 kombinationer av atlet/häst i 20 lag.

Kvalificeringsprocess för ridhoppning

OS i Paris 2024 erbjuder två medaljer, och 75 idrottare kommer att pröva lyckan för att ta sig upp på pallen i ett. Behörighetskriterierna säger att en idrottare inte får vara yngre än 18 år innan han tävlar i OS. Det är alltså endast de som är födda den 31 december 2006 eller innan som får tävla. Vidare finns det även ett ålderskriterium för hästarna som säger att de måste vara födda senast den 31 december 2016 för att vara behöriga.

Lagkvalificeringsväg:

Fem kvoter – Dessa platser går till de fem högst rankade lagen i 2022 FEI Jumping World Championships.

En kvot – Det högst rankade laget förutom de kvalificerade lagen på FEI Jumping Nations Cup Final 2022 kommer att ta denna plats.

Tre kvoter – De tre högst rankade lagen från 2023 FEI Hoppande EM i grupp A och B kategori kommer att lägga beslag på dessa kojer.

Två kvoter – Två lag med de högsta poängen i Group C 2023 FEI Designated Olympic Qualification Händelse kommer också att få chansen att kvalificera sig.

Tre kvoter – De tre lagen med flest poäng i FEIs olympiska grupper D och E vid Pan American Games 2023 kommer också att kvalificera sig.

Två kvoter – De två lagen med högst poäng i de olympiska grupperna F vid ett 2023 grupp F FEI-utsedda olympiska kvalevenemang.

Två kvoter – Sex häst/atletkombinationer med de högsta poängen vid 2023 Group G FEI Designated Olympic Qualification Event i den olympiska grupp G-gruppen kommer också att kvalificera sig.

En kvot – 2023 års FEI Jumping Nations Cup Finals högst poänggivande lag kommer att få denna plats.

Individuell kvalifikation:

De återstående femton biljetterna kommer att delas upp i 14 par med antingen FEI Olympic Ranking, FEI Olympic Group Qualification Event eller FEI Olympic Ranking. Den sista platsen kommer att gå till atleterna via den totala rankingen i FEI:s olympiska ranking.

Kvalificeringsprocess för ridsport

Samma ålderskriterier gäller även för idrottare och hästar i eventtävlingarna.

Lagkvalificeringsväg:

En kvot – Värdlandet får automatiskt detta.

Sju kvoter – Endast de sju topprankade lagen från 2022 FEI Eventing World Championships får dessa platser.

Två kvoter – De som har flest poäng i FEIs olympiska grupp A och B kategori vid FEI European Eventing Championship 2023 är berättigade till dessa platser.

En kvot – Laget med flest poäng vid FEI Designated Olympic Qualification Event i Group C 2023 kommer att göra anspråk på denna kaj.

Två kvoter – Dessa platser gick till de bästa målskyttarna i kategorierna D och E vid Pan American Games 2023.

Två kvoter – De högst rankade lagen vid ett 2023 Group F och G FEI Designated Olympic Qualification Event kan göra anspråk på dessa platser.

En kvot – 2023 års FEI Eventing Nations Cup Series högst poänggivande lag kommer att ta av sig denna plats.

Individuell kvalifikation

De 14 kvoterna kommer att delas upp mellan de två högst rankade idrottarna från NOCs som:

A – Nordvästra Europa

B – Sydvästra Europa

C – Central- och Östeuropa; Centralasien

D & E – Nordamerika, Central- och Sydamerika

F – Afrika & Mellanöstern

G – Sydostasien, Oceanien

Resten av de tre kvoterna tilldelas de högst rankade idrottarna på FEI:s olympiska ranking i tävlingsklassen.

Kvalificeringsprocess för ridsportdressyr

Återigen gäller åldersbegränsningen här. Utöver det är kvalifikationskriterierna följande:

Lagkvalificeringsväg:

En kvot – Värdnationen får denna plats.

Sex kvoter – 2022 FEI Dressyr World Championships sex högst rankade lag kommer att uppta dessa platser.

Tre kvoter – FEI European Dressyr Championship 2023:s topp tre i klass A och B kommer att få denna plats.

En kvot – En kvot vardera kommer att gå till de som har flest poäng i grupp C, F och G klasserna i 2023 FEI Olympic Qualification Event.

Två kvoter – De högst rankade lagen i den olympiska grupp D och E vid Pan American Games 2023 fick dessa platser.

Individuell kvalifikation

År efter att ha dominerat ridevenemang, ställs en berömd jockey för $84 902 934 för ett sorgligt öde i en olycka före loppet

På samma sätt som tidigare kommer 14 kvoter att gå till ranginnehavarna i FEI Olympic Ranking, FEI Olympic Group Qualification Event och FEI Olympic Ranking. Den sista kvalet kommer också att tilldela ytterligare en kvot till den totala rankinnehavaren.

RELATED ARTICLES

Mest populär