Thursday, November 30, 2023
HemGolfHur kan tidigare mästare, Lexi Thompson kvalificera sig till CME Group Tour...

Hur kan tidigare mästare, Lexi Thompson kvalificera sig till CME Group Tour Championship?

En av de kända amerikanska golfarna 2023 är Lexi Thompson. Medan han hanterade kritik under hela detta år, spelar Thompson för närvarande på The ANNIKA Diven av Gainbridge på Pelican. Allt är dock inte bra för den 28-årige amerikanen. Solheim Cup-berömmelsen riskerar att gå miste om det största LPGA Tour-evenemanget.

Vilka är chanserna att Thompson kvalificerar sig till LPGA-tourens säsongsavslutande event, CME Group Tour Championship och kommer hon att lyckas med bedriften?

Lexi Thompsons svåra försök till slutkvalifikationer

Lexi Thompson har sett fler missade skärningar än toppplaceringar 2023. Detta väckte frågor om hennes inkludering i Solheim Cup. Men Thompson kom ut med alla kanoner när hon avslutade med ett imponerande 3-1-0-rekord, vilket bevisade att hennes kritiker hade fel. Medan de flesta kämpade, var 1x major-vinnaren den enda som spelade exceptionellt.

Meijer LPGA, Golf Damen Classic Lexi Thompson från USA startar på den 16:e tee under den andra rundan av Meijer LPGA Classic för golfturneringen Simply Give på Blythefield Country Club i Belmont, MI, USA fredagen den 17 juni 2022. Belmont Michigan USA PUBLICATIONxNOTxINxFRA Copyright: xJorgexLemusx originalFilnamn:lemus-meijerlp220617_npoC9.jpg

Efter det hade Thompson två topp 1o-placeringar, vid NW Arkansas Championship (T8) och The Ascendent LPGA Benefitting-evenemang där hon hade en solo 5-placering. Thompson skrev historia på PGA-touren och blev den 7:e kvinnan att spela i herrligan vid Shriners Children’s Open, och sedan tog Thompson en hälsopaus.

Hon avslöjade sin kamp med en svanskota i början av november då hon led av “svullnad och inflammation runt benen och viss tendinit.” Thompson kom tillbaka till kursen även när han uthärdade smärta. När Thompson utspelar sig på ANNIKA Driven oavgjort på 12, har Thompson fortfarande kvar att börja sin sista omgång. 11x LPGA-vinnaren har varit ordinarie vid CME Group Tour Championship, som hon vann 2018.

Hon ligger på 88:e plats på Race to CME Globe-ställningen. Detta är en statistik som kommer att störa Thompson avsevärt. Eftersom endast de 60 bästa och oavgjort är berättigade till det näst sista evenemanget. Thompson har 304.900 poäng, vilket är 223.88 poäng bakom den 60:e rankningen, Bianca Pagdanganan. Om Thompson lyckas få en 2:a eller 3:e finish efter den fjärde omgången, kommer hon att få 320 respektive 230 poäng och så småningom säkra en plats till mästerskapet.

Lexi Thompson talar om att bekämpa tvivel

Innan ANNIKA Driven-evenemanget delade Thompson med sig av sin rutin för att bekämpa självtvivel. Hon sa: “Du måste vara 100% engagerad. Om du inte är det, backar du bara och försöker bli av med de tankarna och gå in i det med en positiv attityd så gott det går.”

Som den tidigare mästaren gör Thompson sitt bästa för att återta sin position och försöka den största comebacken genom tiderna. Thompson har redan gjort det när hon chockade världen i Solheim Cup. Kommer hon att kunna dra nytta av sina färdigheter och kvalificera sig för mästerskapet? Vi får veta om bara några timmar.

RELATED ARTICLES

Mest populär