Wednesday, February 28, 2024
HemNBAHur har Kobe Bryants Aura överskridits bortom basket

Hur har Kobe Bryants Aura överskridits bortom basket

NBA-legenden Kobe Bryant är en av de mest populära basketspelarna någonsin. Under loppet av sin karriär vann Bryant nästan allt som finns i ligan och på internationell nivå. Men hans avtryck är inte bara begränsat till att vinna och basketsporten. Den 5x NBA-mästaren tillbringade större delen av sitt vuxna liv med att finslipa sina färdigheter för att bli bättre på lövträ. Bryant var dock övertygad om att vem som helst kan uppnå stora saker när de lägger sitt sinne, hjärta och själ i något. Och han bevisade det när han bröt barriärer för att bli den första idrottaren att vinna en Oscar.

Amerikas favoritvideo idag

Kobe Bryant ville inspirera nästa generation

Det är ingen hemlighet att Kobe Bryant ville bli den största basketspelaren någonsin och att han var besatt av att vinna. Åtminstone var det så han uppfattades på grund av sin intensitet på och utanför banan. Han var dock mycket mer än så och var fokuserad på större saker som inte bara handlade om honom utan om kommande generationer.

Under en intervju med CNBC 2016 sa Kobe: “Att vinna mästerskap kommer och går. Det kommer att bli ett annat lag som vinner ännu ett mästerskap, en annan spelare som vinner ytterligare ett MVP-utmärkelse. Om du verkligen vill skapa något som håller i generationer måste du hjälpa till att inspirera nästa generation, eller hur? De skapar något stort, och sedan kommer den generationen att inspirera den bakom dem. Det är då man skapar något för alltid, och det är det som är det vackraste.”

Bryant inspirerade många med sin enorma arbetsmoral, elitmentalitet, hantverk, uppmärksamhet på detaljer, etc. Hall of Famer har lämnat ett bestående arv efter sig och kommer för alltid att bli ihågkommen för sitt arbete. Låt oss idag titta på hur Kobe har inspirerat stjärnor bortom basket med några exempel.

Kobe Bryants mentalitet hjälpte ett fotbollslag att vinna titeln

Kobe Bryant tillbringade större delen av sin barndom i Italien. Under vilken han blev ett stort fan av fotboll och spelade det varje dag. Han sa till och med en gång att fotboll var grunden för hans basketkunskaper. Bryant var ett fan av AC Milan som är ett av de mest framgångsrika lagen i världen. Laget befann sig dock i en stor trofétorka på 11 år utan att vinna Serie A-titeln. I slutändan var det ett videoklipp av Bryant som inspirerade hans barndomsklubb att lyfta titeln 2022.

Efter en avgörande seger i titeltävlingen ville Milans huvudtränare Stefano Pioli påminna sitt lag om att det inte var dags att vara självbelåtna. Så han visade dem videoklippet av Kobes ikoniska intervju efter att ha gått upp med 2-0 i finalen där han sa att “jobbet inte är klart”. Det hjälpte spelarna att hålla fokus och inte vila på lagrarna. I slutändan hjälpte detta dem att avsluta sin titeltorka. Det kan inte bli större än så här!

Han blev också ett fan av FC Barcelona samtidigt som han arbetade nära klubben. Dessutom delade NBA MVP 2008 en vänskaplig relation med fotbollslegender som Ronaldinho, Lionel Messi och så vidare. Men han var mer än bara en kändis för många idrottare inom sporten.

5 mest underskattade och bortglömda NBA-legender

Bryant var en stor inspiration för en hel generation fotbollsstjärnor. Efter hans bortgång hyllade nästan alla idrottare sina hyllningar på sociala medier. Dessutom tog många till fotbollsplanen för att uttrycka sin kärlek och respekt för sin idol. Noterbart är att den brasilianske superstjärnan Neymar dedikerade sitt mål till Bryant. Forwarden höll upp händerna och visade #24 innan han böjde huvudet i bön. Flera andra stjärnor uttryckte också sin kärlek till Black Mamba i sina målfirande.

Kobe Bryant motiverade och vägledde tennisstjärnor

Kobe Bryant var också ett stort fan av tennis. Men till skillnad från fotboll började han följa och spela tennis långt in i vuxen ålder. Intressant nog blev tennis omedelbart 18x ​​NBA All-Stars favoritsport efter hans pensionering 2016 när han började spela spelet mer. Han stannade dock inte bara där. Bryant visade sin otroliga mångsidighet och vände sin nyfunna passion till barninnehåll. 2019 skapade han sport- och äventyrsboken Legacy and the Queen tillsammans med Annie Matthew. Han gick på en turné för att marknadsföra det också.

Även om Bryant började spela tennis efter sin pensionering, började han inspirera många stjärnor tidigare. Noterbart är att spelare som Novak Djokovic, Naomi Osaka och Nick Kyrgios är några av de största fansen av Kobe. Los Angeles Lakers-legenden hade ett enormt inflytande på dem. Efter hans olyckliga död var dessa tre tillsammans med andra tennisspelare förkrossade och visade sin respekt.

Kobe hade ett nära band med Djokovic och handlade honom och Osaka också. Noterbart är att båda stjärnorna vann US Open 2018. Djokern avslöjade en gång att NBA-legenden hjälpte honom att gå igenom fysiska och känslomässiga kamper. För några månader sedan hedrade serbern Bryant efter att ha vunnit sin 24:e Grand Slam-titel.

“Kobe var en nära vän,” sa Djokovic enligt NBA.com. “Vi pratade mycket om vinnarens mentalitet när jag kämpade med skadan och försökte göra min comeback, jobba mig tillbaka till toppen av matchen. Han var en av de personer som jag litade mest på. Han var alltid där för alla slags råd, råd, alla typer av stöd på ett mycket vänligt sätt.”

Djokovic sågs bära en skjorta med en ikonisk bild av honom och Kobe tillsammans med orden “Mamba Forever”.

Kobe Bryants kärlek till baseboll och hans inverkan

Kobe Bryant blev ett basebollfan väldigt tidigt i sitt liv och blev fast. Under sina första år var han ett New York Mets-fan och idoliserade Darryl Strawberry. När han tillbringade hela sin basketkarriär i Los Angeles, blev Bryant ett fan av Dodgers i 20-årsåldern och gick regelbundet på matcher. Blue Crew, dess spelare och fansen älskade honom också. Noterbart är att han kastade den ceremoniella första planen inför en Dodgers-match för första gången i juni 2000. Han och Fernando Tatis Jr. är också stora Kobe-fans. Judge uttalade en gång att han strävar efter att ha Mamba Mentality varje dag och noterade att det hjälper honom att hålla fokus. Han tillade att han fortsätter att titta på Bryants höjdpunkter och intervjuer för att motivera sig själv.

Vi har bara skrapat på ytan när det gäller Bryants inverkan på idrottare från olika sporter. Det finns säkert massor av andra superstjärnor från olika discipliner som inspirerats av honom som vi kommer att försöka täcka in i framtiden.

Redaktionell ansvarsfriskrivning: Åsikterna som uttrycks är författarens och återspeglar inte nödvändigtvis EssentiallySports åsikter.

RELATED ARTICLES

Mest populär