Tuesday, February 27, 2024
HemCall of DutyHur fungerar SBMM egentligen? Call of Duty har äntligen förklarat med...

Hur fungerar SBMM egentligen? Call of Duty har äntligen förklarat med ett officiellt uttalande och välbehövlig öppenhet

Call of Duty har mött oändliga kontroverser om skicklighetsbaserad matchmaking (SBMM) de senaste åren. Ända sedan den först introducerades i onlinematcher i olika omgångar har funktionen blivit minst sagt mycket polariserande. Och den senaste titeln i Modern Warfare 3 är inget undantag när det kommer till att få motreaktioner från spelare som helt enkelt är emot detta matchmaking-system.

Amerikas favoritvideo idag

Efter en lång tid av att möta vreden från fansen över SBMM, har COD-teamet äntligen tagit itu med denna situation – tack och lov. Med ett uttalande nyligen om det mycket omdebatterade ämnet har man försökt erbjuda en välbehövlig klarhet för att få spelare att förstå resonemanget bakom att implementera matchmaking i onlinematcher.

Call of Duty-teamet lovar att vara mer högljudda och detaljerade om SBMM framöver

För den oinitierade använder skicklighetsbaserad matchmaking helt enkelt spelardata för att erbjuda dem balanserade matcher. Den använder statistik från K/D (kill per death ratio) och poäng per minut. Detta görs för att matcha en spelare med andra med liknande färdighetsnivå.

Kort sagt, SBMM får mycket skickliga spelare att möta de som är ännu mer skickliga och skickliga i spelet. Å andra sidan får lågutbildade användare möta individer som har liknande färdigheter precis som dem. Huvudsyftet är att förhindra att casuals inte stöter på de som är extremt bra.

När vi nu kommer in på den senaste situationen, delade mediet CharlieIntel nyligen en massiv uppdatering på sociala medier. Det avslöjade ett officiellt uttalande från Call of Duty om skicklighetsbaserad matchmaking i de senaste omgångarna. Dessutom berörde teamet också processen för hur SBMM verkligen fungerar i sina spel.

Enligt CODs teams tillvägagångssätt, matchmaking-systemet “kombinerar latens, söktid och skicklighet, tillsammans med många andra faktorer” för att hitta den bästa matchupplevelsen för spelare.

Dessutom nämnde teamet också att det har arbetat på SBMM i över tio år nu. Vilket betyder att man kan anta att det ursprungligen introducerades i onlinematcher av titlar som Advanced Warfare, följt av alla de senaste premiumutgåvorna.

Dessutom avslöjade det officiella uttalandet att teamet är intresserade av att vara mer högljudda och transparenta över SBMM framöver. “Att prata om detta ämne i detalj kan vara svårt, och vi har inte ägnat tid åt att samla allt vårt arbete för att dela med dig av våra insikter och förbättringar under många år. Vi ser fram emot att göra det under de kommande veckorna efter att säsong 1 lanserats“, läs uttalandet.

Sammantaget ser det ut som att tillverkarna har insett att det är rätt väg att gå om de måste hålla fasta fans kopplade till FPS-serien att ha klarhet i komplicerade situationer. De måste vinna förtroendet genom att dela nödvändig information om viktiga ämnen, särskilt SBMM. Man kan säkert förvänta sig fler uppdateringar i framtiden.

RELATED ARTICLES

Mest populär