Wednesday, February 28, 2024
HemeSportsHur fixar man Micro Freezing på PlayStation Portal?

Hur fixar man Micro Freezing på PlayStation Portal?

När Sony först tillkännagav PlayStation Portal var många spelare besvikna över tanken på att enheten inte skulle vara en fristående handdator. Spelare uttryckte inte bara oro utan de flesta av dem hade inte heller höga förväntningar på den nya enheten.

Amerikas favoritvideo idag

Det fanns oro över enhetens användning, eftersom det var ett tillbehör. Men under förbeställningar sålde den slut på många ställen. Så uppenbarligen var förväntan fortfarande stor. Nu, efter den senaste lanseringen, står många spelare inför ett problem med fördröjningar. Och för att hjälpa dessa spelare förklarade en insider hur man snabbfixar det här problemet på några sekunder.

Inaktivera den här funktionen för att motverka problemet

Efter rapporter om “lags” och “micro freezing” dök snart en hotfix-lösning upp på X (tidigare Twitter) som hjälpte många spelare att njuta av en sömlös upplevelse när de spelar på portalen. Insidern gav en enkel lösning för att lösa problemet. Inlägget löd, “om du upplever små fördröjningar eller mikrofrysning, inaktivera HDCP i dina HDMI-inställningar.” Och spelare kan göra detsamma genom att följa dessa steg.

  • Navigera till huvudmenyn på din PlayStation Portal för att komma åt systeminställningarna.
  • Bläddra till alternativet “Inställningar”, vanligtvis representerat av en kugghjuls- eller verktygslåda.
  • I menyn Inställningar letar du upp och väljer “Systeminställningar”. Detta är navet för att justera olika systemrelaterade konfigurationer. Det kommer att finnas en underkategori som heter HDMI som spelare kommer att behöva navigera till.
  • Inom HDMI-inställningarna hittar du HDCP-alternativet, en säkerhetsfunktion utformad för att skydda upphovsrättsskyddat innehåll.
  • Välj HDCP-alternativet, där spelarna hittar en växling eller val för att aktivera eller inaktivera den. Välj att inaktivera HDCP. Om du uppmanas, bekräfta ändringarna genom att välja “Ja” eller “Bekräfta” för att inaktivera HDCP.
  • När du har gjort ändringarna startar du om PlayStation Portal för att säkerställa att de nya inställningarna träder i kraft.

Efter att ha startat om enheten kan spelare testa spel eller videouppspelning för att se om problem med fördröjning eller mikrofrysning har förbättrats.

Allt du behöver veta om PlayStation Portal

Från början känd som Project Q, avslöjades den nya PlayStation-fjärrspelaren offentligt som PlayStation Portal. Det tillkännagavs under ett PlayStation-showcase-evenemang den 24 maj.

PlayStation Portal har en 8-tums LCD-pekskärm med bilder upp till 1080p och 60fps över Wi-Fi, vilket slår konkurrenter som Nintendo Switch. Det ser ut som en DualSense-kontroller, som är halverad, med en stor skärm i mitten. Dessutom innehåller den nyckelfunktioner i DualSense trådlösa kontroller som adaptiva triggers och haptisk feedback (beroende på spelkompatibilitet).

Men eftersom det är ett tillbehör kan spelare inte använda den här enheten utan att ha en PlayStation 5 och en Wi-Fi-anslutning.

Även om portalen från början ansågs vara en handhållen enhet, är portalen nu känd för att vara ett alternativ för strömmande fjärrspel för spelare runt om i huset. Spelare kan njuta av alla ps5-spel som spelarna äger i sitt bibliotek. Det finns dock en viktig punkt att notera angående PlayStation Plus. Enligt en blogg på playstation.com, “Titlar från PlayStation Plus Game och Classic-katalogen som kan installeras på din PS5 kommer att vara kompatibla med PlayStation Portal-fjärrspelaren. PlayStation Portal-fjärrspelaren kommer dock inte att stödja molnstreaming av dessa titlar.”

Med eftersläpningsproblemet i PlayStation Portal mestadels åtgärdat av detta trick, njuter spelare av att spela spel på PlayStation Portal. Om du äger en PlayStation Portal och står inför samma problem vet du nu hur du ser till att problemet är åtgärdat.

RELATED ARTICLES

Mest populär