Wednesday, February 28, 2024
HemNFLHur baseball hjälpte Travis Kelce att få sin NFL-karriär på rätt spår,...

Hur baseball hjälpte Travis Kelce att få sin NFL-karriär på rätt spår, år innan Kansas City Superstardom

Diamanten sprakade under klossar, inte spikar. Hans sving, finslipad på otaliga sommarkvällar, mötte snabbbollen med ett tillfredsställande smack. Travis Kelce, NFL tight end extraordinaire, ställde inte upp för en tredje-down-konvertering utan för ett dubbelspel i en välgörenhetsmatch. Fotbollen hade hamnat i baksätet, ett bittert nedfall som lämnade honom på drift.

Amerikas favoritvideo idag

Ändå, här var han och återupptäckte glädjen i den välbekanta sprickan av ett slagträ mot en boll, de dammiga solstrålarna målade utmarksstängslet som målstolpar. Baseboll, sporten som nästan var, erbjöd nu en livlina, en viskande av förlösning mitt i ekon av tvivel – en bit av en framtid som snart skulle få honom att göra ett massivt inträde i rutnätet.

Travis Kelces resa från baseboll till fotboll talar om ett strålande förflutet

Enligt The Atheltic var det 2010 när en sommarkollegiala basebollliga blev scenen för en förlorad historia för Kelce – och lämnade hans NFL-framtid hängande i en tråd. Men för honom var baseboll inte bara en plan B. Det var en fristad, en duk för att måla om sina drömmar. Tillbaka i gymnasiet var han Cleveland Heights guldpojke, en tresportsstjärna med en kanon för en arm och ett slagträ som sjöng med kraft, en naturlig med en sving som konkurrerade med Aaron Judge. Hans tränare, Michael Dillon, minns fortfarande dagen då Kelce sprängde en linjedrift som verkade avsedd för omloppsbana.

Hans far, Ed Kelce, såg en framtid för honom i Major League Baseball, en vision som fostras genom otaliga sommardiamanter. Det var året som markerade inledningen av Kelces resa till en förlorad basebollstjärna.

Den omvälvande sommaren gick Kelce med i Champions Academy, en diamant i ojämnheten där hans förflutna och framtiden möttes. En kväll vågade Brian Cleary, en före detta basebolltränare från Cincinnati Bearcats, se Travis Kelce. Det Cleary såg gjorde honom häpnadsväckande – den bästa kastaren av en baseboll han någonsin sett, släppte lös lasrar från höger fält.

Det var våren samma år när Ed ringde Cleary, desperat i hans röst. Hans son, som stängdes av från fotboll på grund av ett misslyckat drogtest, behövde ett ankare. Baseball blev bron, vägen tillbaka från exilen. Kelce tog på sig tröjan, inte bara för sig själv utan för sin fars dröm och för viskningarna om vad som kunde ha varit. Men för Trav handlade sommaren 2010 inte bara om att återupptäcka glädjen.

Det handlade om att bevisa en poäng. Kelces kast var åskslag, och hans slagträ var ett blixtstång för homers. Han tog sig till och med som en closer, hans snabbboll lämnade slagmän häpnadsväckande och lagkamrater roade. Men bortom hjältemodet på planen var Kelce en dumboll – gycklaren som slängde handskar över staket och slängde burkar i frustration. Hans tävlingseld brände starkt och gav bränsle till både hans triumfer och raserianfall.

Måste se: Travis Kelce dansar till Taylor Swifts “Shake It Off” under MLB World Series framträdande

Även om hans uppehåll med Champions Academy var kort, lämnade det ett oförglömligt märke. Michael Bricker, en scout som hade utvärderat Michael Jordan, såg i Travis Kelce verktygen för en major-league talang – en kraftfull arm, elektrifierande hastighet och en naturlig sving.

Kelce kunde ha varit en annan Kirk Gibson, funderade Bricker, två idrottare bundna av sina fäders basebolldrömmar. Men Kelces öde låg någon annanstans. Hans avstängning slutade efter 2010, och han återvände till fotbollen, inte som quarterback utan som en tight end. Resten, som de säger, är historia. Travis Kelce blev en Kansas City-legend och en Super Bowl-mästare, hans namn etsade in i gridiron-pantheonet.

RELATED ARTICLES

Mest populär