Wednesday, February 28, 2024
HemBoxingHur är namnet 'Abdul Wahid' relaterat till Gervonta Davis? Byter Tank...

Hur är namnet ‘Abdul Wahid’ relaterat till Gervonta Davis? Byter Tank hans namn på sociala medier?

Gervonta Davis, den 29-årige WBA World Lightweight-titelinnehavaren, anammade nyligen islam. Efter boxningslegendernas fotspår genomgick han en betydande förvandling. Dra paralleller med ikoniska figurer som Muhammad Alitidigare känd som Cassius Clay, gjorde Davis ett djupt tillkännagivande om sin konvertering på sociala medier.

Amerikas favoritvideo idag

Baltimore Banner rapporterade att boxaren befäste sitt engagemang för islam genom att utföra shahada. Det är det islamiska vittnesbördet om tro, som markerade ett betydelsefullt ögonblick i hans andliga resa. I en symbolisk gest tillkännagav Davis också sitt nya muslimska namn efter att ha konverterat till islam. Så vad är det?

Är ‘Abdul Wahid’ det nya namnet på Gervonta Davis?

För att hålla det kort, ja. Den 24 december omfamnade Gervonta Davis, nu Abdul Wahid, sin nya tro, islam, i Maryland. Hans valda namn översätts till “The Servant of The One”, en återspegling av hans engagemang för hans andliga resa. Omvandlingsceremonin, inklusive det islamiska vittnesbördet om tro (shahada), genomfördes under ledning av imam Hassan Abdi. Han blev förvånad över Daviss jordnära uppförande trots hans rykte.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av DUS Dawah (@dusdawah)

Den ödmjukhet som Davis visade upp gjorde ett bestående intryck på Imam. Bortom det religiösa samfundet har boxningsmästarens nyfunna tro fått stöd från stridssportens värld. Med tidigare WBC-mästare i cruiservikt Badou Jack hälsar varmt välkomna. Också UFC-fightern Khamzat Chimaev tilltalade Davis med sitt nya namn när han välkomnade honom till religionen.

Så nu ska det ses, vem är en större inspiration för Davis? Muhammad Ali eller Mike Tyson. Båda är muslimer men deras metoder är helt olika. Tyson, till skillnad från Ali, ändrade inte sitt kampnamn till sitt muslimska namn, dvs Malik Abdul Aziz. Han fortsatte att tilltalas som “Mike Tyson”. Så kommer Davis att göra detsamma?

Kommer Davis officiellt att byta namn?

Hittills har ‘Tank’ inte visat några tecken på att få sitt namn ändrat till Abdul Wahid. Han har meddelat sitt nya namn, men han har inte uttryckt ångest över användningen av sitt gamla namn. Dessutom, inte ens på hans sociala medier, har det inte förekommit några förändringar som sådana som kan tyda på hans önskan att bli kallad vid sitt muslimska namn.

På hans Instagram förblir hans användarnamn detsamma: ‘gervontaa’. Till och med hans namn är oförändrat, eftersom det visar “Gervonta Davis” skrivet på hans profil. Inte ens på X-appen är det annorlunda. Hans användarnamn är fortfarande ‘Gervontaa’, medan hans namn förblir orörda. Så troligtvis kommer Davis att följa Mike Tysons väg och skulle fortsätta att slåss under sitt gamla namn.

Eller så tar han det lite långsamt eftersom han kanske ger lite tid till sina fans så att de kan vänja sig vid förändringarna gradvis.

Vad tror du? Låt oss veta dina tankar i kommentarsfältet.

RELATED ARTICLES

Mest populär