Friday, February 3, 2023
HemWrestlingHulken Hogan gav Vince McMahon en gång en brutal "Spanking"-påminnelse efter att...

Hulken Hogan gav Vince McMahon en gång en brutal “Spanking”-påminnelse efter att UFC och Dana White hittat sin nyckel till framgång i stridsvärlden

Pro wrestling har gett oss några av de mest minnesvärda karaktärerna på TV genom åren. The Undertaker, Sting och Stone Cold Steve Austin är bara några namn som gjorde brottning väldigt populärt under 90-talet. Formeln för framgång har alltid handlat om att skapa större karaktärer än livet och få publiken att bry sig om dem. Wrestling och, mer specifikt, WWE fulländade denna idé under lång tid, så att de kunde dominera sportunderhållningsområdet. Men för nästan över ett decennium sedan förändrade UFC:s ökande popularitet spelet.

WWE-legenden Hulk Hogan, som kan ett och annat om att vara en stjärna, pratade en gång om varför MMA hade blivit framgångsrik och skickade ett meddelande till WWE.

Hulk Hogan sa att UFC blåste liv i karaktärer

Hulk Hogan är en av de största ikonerna inom proffsbrottning och hans karaktär som den allterövrande amerikanska hjälten har bestått tidens tand. Under många år har WWE vunnit popularitet genom att skapa så intressanta karaktärer som fansen älskar. Detta är något som sällan ses i någon annan sport. Men UFC och Dana White ändrade långsamt den uppfattningen när de började presentera sina fighters mer än bara idrottare och visade fansen en sida av dem bortom oktagonen.

Detta ledde till en ökning i popularitet och efterfrågan på MMA och WWE hade stor konkurrens på sina händer. Även om WWE sedan dess har tagit avstånd från att vara en rival till UFC, fanns det en tid då UFC sålde ut WWE i pay-per-view-branschen med ett visst avstånd. I en intervju med Fanhouse 2009 förklarade WWE-legenden Hulk Hogan varför det kan ha varit fallet. The Hulkster sa, “MMA slår WWE så långt som pay-per-view-grejer. Dana White och UFC har gjort ett fantastiskt jobb, och allt handlar om timing.”

DYK DYPARE

Hogan hävdade att UFC nästan höll på att stänga butiken men ändrade sin förmögenhet med The Ultimate Fighter. Han sade, “De utvecklade karaktärerna; de fick folk att bry sig om kämparna; folket fick reda på vilka kämparna var; de blåste liv i kämparna.” Enligt brottningsikonen Vince McMahon kunde WWE inte skapa karaktärer som publiken brydde sig om, vilket UFC gjorde med sina fighters. Hogan sa till och med att han lärde sig mycket av MMA och dess framgång.

Trots att den inte konkurrerar direkt med UFC, tvingade dess uppgång till mainstream popularitet WWE att förbättra sin produkt. Under åren har de lagt till ett sken av verklighet till några av sina berättelser och karaktärer.

Hogans kommentarer om att UFC skapade mer intressanta karaktärer än WWE fick fansen att prata om då. Håller du med om hans kommentarer? Låt oss veta din åsikt.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär