Saturday, December 9, 2023
HemF1Hong Kong-miljardären kliver in i F1 för att "mixa det lite" med...

Hong Kong-miljardären kliver in i F1 för att “mixa det lite” med 11:e lagplaner i hand

F1 blir populärt för varje dag över hela världen. Däremot är utrymmet för deltagande inte det. Det finns många förtjänta förare som väntar på sin chans att visa upp sin talang på motorsportens höjdpunkt. På samma sätt finns det några som vill hoppa in i sporten med ett eget lag. Hongkongs miljardär Calvin Lo är en av dem.

Calvin Los företag, RE Lee International, är det största livförsäkringsförmedlingsföretaget. Lo är också grundaren av RE Lee Capital, som förvaltar tillgångarna för individer och företag med hög nettovärde. Lo upptäckte Formel 1 ganska sent, men när han väl gjorde det var det kärlek vid första ögonkastet.

Hur Michael Schumacher inspirerade Calvin Lo att ha ett eget F1-lag

Calvin Los exponering för motorracing var begränsad till Macau-tävlingar, som han brukade titta på i Hong Kong. Introduktionen till Formel 1 var en ren slump när han var på affärsresa till Singapore. På sitt hotellrum slog han på TV:n och F1 var på. Eftersom han fick höra om Michael Schumacher av människor runt omkring honom bestämde han sig för att fortsätta. Strategin och lagarbetet i loppet höll honom fast.

Calvin inser sportens blomstrande popularitet och vill ha utomeuropeiska lag på nätet, något han är redo att ta ett steg mot.

Planet F1 citerade honom och sa: “För alla nya lag, Asien eller var som helst utanför Europa, gör kakan större.” “Åtminstone ur min synvinkel kräver Asien mer F1. Bara när du tittar på TV, ökar antalet prenumeranter med 30 eller 40 % bara på grund av F1. Så visst är Asien en enorm marknad”, fortsatte han.

“Jag tror att det gör kakan större för alla. Olika spelare som kommer in i F1-rutnätet är alltid bättre, eller hur? Jag bryr mig inte om det blir ett topplag eller bottenlag, men det är bara att blanda det. Blanda ihop det lite. Det är bra för alla upp och ner i pitlane.”

Lo lyfte också fram hur svårt det är att flytta ett lag till F1. Han pratade till och med om hur även en före detta F1-mästare, Mario Andretti, har svårt att instifta sitt lag i mästerskapet.

Är Toto Wolff emot introduktionen av nya lag i F1?

Mercedes teamchef Toto Wolff talade om att introducera nya team i F1 på en presskonferens under Miami GP. Han sa att han var säker på att ett amerikanskt team med en amerikansk förare skulle gynna F1, men det skulle tära på prispengarna som delas av alla 10 team.

Toto förklarade, “vi har 10 bidrag idag. Vi delar upp prisfonden mellan dessa 10 bidrag. Vi har investerat betydande belopp under de senaste 10 åren. Var och en av de organisationer som sitter här på podiet har förmodligen lagt mer än en miljard på sina Formel 1-projekt genom åren.”

Wolff trodde att alla befintliga lag skulle heja på inträdet av ett nytt lag om de kompenserade dem för 10 % utspädning av aktier. McLarens vd Zak Brown ekade en liknande känsla.

Vad tycker du om att introducera ett nytt team? Kommer det att öka populariteten för F1?

RELATED ARTICLES

Mest populär