Tuesday, February 27, 2024
HemBoxing"Hon vet att jag har stilen att slå henne": Skye Nicolson insinuerar...

“Hon vet att jag har stilen att slå henne”: Skye Nicolson insinuerar 12 3-minuters repressalier är en ursäkt för Amanda Serrano att ducka henne

Världen kanske ser Amanda Serrano som fackelbärare, vilket leder fronten för att få kvinnliga krigare lika rättigheter som sina manliga motsvarigheter. Men hennes rival, up-and-coming fighter, Skye Nicolson tror att det ligger mer i det. I en kontroversiell tagning har Nicolson gjort en insinuation. Hon tror att Serrano lämnar WBC fjäderviktstiteln har mer att göra med att hon är WBC:s obligatoriska utmanare än de 12 3-minutersrundorna som den senare har krävt för kvinnliga fighters.

Amerikas favoritvideo idag

Nyligen, den enhetliga fjäderviktsmästaren Serrano avstod från sin WBC-titel efter att sanktionsorganet vägrade erkänna kvinnliga fighters som slåss i 12 3-minuters runda slagsmål, en avvikelse från de tidigare reglerna där kvinnliga boxare tilläts 10 2-minuters rundor. Tidigare i oktober skrev Serrano historia efter att hon kämpade mot de första 12 3-minutersomgångarna. Danila Ramos om 16 år. Nu, om man ska tro Nicolson, verkar det finnas en dold agenda bakom Serrano som kämpar för kvinnornas sak i boxning.

Duckar Amanda Serrano Skye Nicolson?

I ett nyligen samtal med Boxning Social, den 28-årige australiensiska boxaren, Nicolson gjorde några allvarliga anspråk mot Serrano. Medan hennes vedergällning mot WBC:s hållning har imponerat och bemyndigat kvinnliga boxare överlag, föreslog Nicolson att det kan vara Serranos försök att undvika henne. Varför tror hon det? Hon sa: “Det är en sak att förlora mot Katie Taylor och gå upp i vikt och slåss mot en annan obestridd mästare. Men hon har mycket mer att förlora och förlorar mot nykomlingar som hon har skrattat åt att slåss mot. Och hon vet att jag har stilen att slå henne, hennes team vet att jag har stilen till vad hon har.”

Ducka hon Nicolson? Typ, säger den senare. WBC:s obligatoriska utmanare tror att det är en större risk för Serrano att slåss mot henne i det senare skedet av hennes karriär. Hon förstår sin situation men vill att Serrano ska ta reda på det. Hon anmärkte: “Det är inte de tre minuter långa rundorna. Kom igen. Kom igen nu. Var verklig.”

För närvarande, enligt Nicolson, ligger bollen kvar på Serranos plan. Det är hon som måste kalla kampen eftersom Nicolson har gjort allt hon kan för att få kampen mot den Puerto Rican fighter. Vilka är insatserna? Nicolson noterade, ”har fått mig själv i positionen att vara hennes obligatoriska utmanare. Jag slog WBC nummer ett i Perez, jag slog WBC nummer 3 i Lucy Wildheart i mina två senaste matcher. Jag fick mig det där skottet och jag fick mig själv i den positionen. Och nu har hon lämnat bältet.”

Medan Nicolson står fast vid sin tro, har WBC under tiden svarat på Serranos vedergällning mot dess beslut.

Inte sexism, förklarar WBC:s ordförande

När Serrano gav upp WBC-titeln som hon så tappert hade kämpat för, noterade ‘The Real Deal’, “WBC har vägrat att utveckla sporten för jämställdhet.” Hennes avsikt att stå upp mot, vad många kallar, “sexism” av WBC har fått organets president, Mauricio Sulaiman att försvara sanktionsorganets ståndpunkt. Han skrev: “Det finns inte mycket att säga. WBC har förändrat boxningsvärlden på många sätt för att göra vår sport säkrare och kommer aldrig att kompromissa med säkerheten för popularitet. Det här är inte diskriminering, det här är inte sexism, det här handlar inte om jämlikhet, det handlar bara om säkerhet och säkerhet. WBC har specifika riktlinjer och regler för kvinnor i boxning, inklusive att inte ta ut några sanktionsavgifter av kvinnliga boxare.”

Kommer Serranos protest att se någon förändring i WBC:s regler för kvinnlig boxning? För närvarande är kroppen fortfarande sträng i sitt beslut och föreslår inte sådana möjligheter. Men hennes flytt har väckt en debatt i boxningsvärlden. Nu finns det en djup introspektion som har uppstått i branschen som försöker undersöka könsbaserade normer inom sporten. Är de giltiga? En relevant fråga att ställa oss själva som boxningsentusiaster.

Vad tycker du om Amanda Serranos drag? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär