Monday, December 4, 2023
HemTennis"Hometown Hero" Chris Eubanks erkänd av Atlanta United FC när han sparkar...

“Hometown Hero” Chris Eubanks erkänd av Atlanta United FC när han sparkar igång slutspelet för fotbollsklubben

Den 27-åriga Atlanta-födda amerikanska professionella tennisspelaren, Christopher Eubanks bestämde sig nästan för att gå i pension efter pandemin. Han blev till och med analytiker och började kommentera på Tennis Channel. Som vi vet kommer bra saker till dem som väntar. Eubanks behövde dock inte vänta för länge för att göra Atlantans stolta. Hur?

Christopher Eubanks var nyligen med på Paris Masters den 30 oktober. Tallon grekisk bana hade besegrat amerikanen med en marginal på 6-7(2), 6-3, 6-4 för att gå vidare till andra omgången. Den tvåfaldiga ACC-spelaren av året har varit på en berg-och-dalbana under hela sin karriär. Men hans popularitet bland sina vänner och fans har alltid varit densamma. Den leende superstjärnan i Atlanta har nu blivit en ikon för Amerika.

Atlantans stolthet – Christopher Eubanks

Den 6 fot 7 tum, har alltid varit känd för sina eldiga servar och fantastiska nätkunskaper. Men bristen på konsekvens har alltid nekat Christopher Eubanks framgång i större skeden. Hans vänner Naomi Osaka och Coco Gauff hade alltid stöttat honom i både tjockt och tunt. De fick honom att tro att han tillhörde den högsta nivån i sporten trots att han minglat runt kringturneringar på lägre nivå under ganska lång tid. Denna övertygelse gav honom äntligen det största genombrottet i karriären 2023.

Hans enastående prestation i Wimbledon fångade mångas ögon. Nu hittar du ramsor av namnet på Eubanks på gatorna i Georgia. Den 34:e rankade i ATP-singlar hittades i ett liknande engagemang med fans nyligen på Mercedes-Benz Stadium på tisdagskvällen. Hemstadshjälten sågs slå den gyllene spiken framför “The Five Stripes”-fansen inför sin avspark för slutspelet.

Bildkrediter: ImagoAtlanta United besegrade Columbus Crew med 4-2 marginal för att säkra en plats i Eastern Conference semifinal. Kanske var det på grund av Golden Touch till Golden Spike? Atlantans har det bästa svaret på detta.

Christopher Eubanks hjältemod i Wimbledon tidigare i år

Christopher Eubanks hade bara vunnit två Grand Slam-matcher före Wimbledon, 2023. Men den här gången var han en helt annan spelare. Eubanks tog ner den nuvarande nummer 6, Stefanos Tsitsipas, i åttondelsfinalen av gräsplansturneringen för att flytta till QFs. I QFs gav han en tuff kamp mot Rysslands Daniil Medvedev innan han till slut förlorade mot den tidigare nummer 1 på 5 set.

Trots att han förlorade matchen, berömde alla i tennisvärlden hans prestation i Wimbledon. Denna turnering markerade hans första seger över en topp-10-rankad spelare. Den Atlanta-födde ser nu fram emot att bära det momentum han fick från All England Lawn Tennis and Croquet Club. När den här säsongen nästan går mot sitt slut är stundens fråga: Kan han återuppliva sin “på banan”-karriären inom en snar framtid?

RELATED ARTICLES

Mest populär