Monday, December 4, 2023
HemCelebrity"Hollywood hade förvandlat mig till något dumt": Jackie Chan ritade en gång...

“Hollywood hade förvandlat mig till något dumt”: Jackie Chan ritade en gång en kritisk syn på sitt jungfru-amerikanska projekt som förvandlades till en kassakatastrof

Jackie Chan är pionjären inom kampsport i Hollywood-filmer efter Bruce Lee och behöver ingen presentation. Och om någon slump så känner man inte till Chan; de har förmodligen bott under en sten. Chan, född i Hong Kong, är globalt känd som kungen av actionkomedi.

Trots att Chan har vuxit upp under tuffa förhållanden, har Chan arbetat tillräckligt hårt för att få genomslag i världen. Han har inte bara gjort sig ett namn, han har också spelat en stor roll i att sprida asiatisk kultur och kampsport till olika delar av världen.

Upprörd över sina tidiga dagar i Hollywood

Jackie Chan är en känd stjärna, inte bara i Hong Kong utan över hela världen nu. Han har flugit på framgångens vingar även i Hollywood. Chan glittrade dock inte alltid som guld i Hollywood. Han fick smaka dammet först.

Under sina tidiga dagar i Hollywood stötte Chan på flera misslyckanden. Trots att han var en enorm stjärna i öst, misslyckades hans filmer att göra ett namn i väst. Hans första amerikanska produktionsfilm, The Big Brawl 1980, var en flopp. Följt av det var Chans andra försök i Hollywood; The Protector 1985. Precis som den första var detta också en flopp.

Det var inte bara på grund av bristen på framgång som fick Jackie att ta ett steg tillbaka från Hollywood. Flera faktorer ledde till det beslutet. Chan var inte nöjd med de manus eller roller som erbjöds honom. De hade inte “Jackie Chan” touch, och skådespelaren var inte bekväm med att göra det som efterfrågades. Skådespelaren uttryckte sin besvikelse och hade en gång sagt: “Hollywood hade förvandlat mig till något dumt, så jag återvände hem för att göra min typ av filmer.”

Jackie Chan gjorde en storslagen comeback

Efter debaclet i början av 80-talet tog Chan en paus från väst i mer än ett decennium. Det var inte förrän 1995 som den asiatiska superstjärnan bestämde sig för att ge Hollywood en ny chans. Men den här gången ville han göra det på sina villkor.

Jackie Chan testade vattnet på den amerikanska marknaden med en film från en Hong Kong-baserad produktion. Filmen från 1995, Rumble in the Bronx, visade sig vara en enorm kommersiell framgång. Den bar essensen av en typisk Jackie Chan-film.

Titta på berättelse: “Are You Out of Your Cranium?”: Trots att Shaquille O’Neal tjänade 17 miljoner dollar per år fruktade Shaquille O’Neal inte för sitt liv precis som Hollywood-skådespelarna Tom Cruise och Jackie Chan

Efter det fick Jackie äntligen sitt vederbörliga erkännande i Hollywood. Han samlade filmer som Rush Hour och Shanghai Knights från amerikanska produktioner. Framgången med dessa nyhetsfilmer slutade med att han fick uppföljarna. Och resten är, som de säger, historia.

RELATED ARTICLES

Mest populär