Friday, December 1, 2023
HemNASCARHittade NASCARs Driver Diversity Program nästa Daniel Suarez?

Hittade NASCARs Driver Diversity Program nästa Daniel Suarez?

Det är alltid spännande för fans när en förare född utanför staterna provar sig fram i NASCAR. Det är inte många som har varit framgångsrika, kommer utifrån, men en man som har trotsat dessa odds är Daniel Suarez. 31-åringen är den enda mexikanskfödda föraren som har vunnit en cupserie och han är också en före detta Xfinity Series-mästare. NASCAR kan ha hittat en annan förare som han som verkar ta samma väg för att komma in i de stora ligorna.

NASCAR Drive for Diversity-sensationens imponerande kampanj 2023

Daniel Suarez inträde i NASCAR Cup Series började för ett antal år sedan när han var medlem i programmet Drive for Diversity. Han tävlade i NASCAR Toyota Series i Mexiko och K&N Pro Series innan han gick upp till Xfinity Series. Idag är han cupracer på heltid för Trackhouse Racing och en stöttepelare i tävlingen.

Den unge föraren som är på väg upp och till synes är på liknande väg som Daniel Suarez är 18-årige Andres Perez de Lara. Perez meddelade nyligen att han kommer att köra för Rev Racing i 2024 ARCA Menards Series som en del av NASCARs Drive for Diversity-program. Med ett solidt CV för att backa honom kommer förväntningarna att vara höga på den unge föraren.

2023 var en säsong att minnas för Perez, särskilt i ARCA Menards Series. Han uppnådde 10 topp-5-placeringar och slutade på andra plats i tävlingen. Han utsågs också till Årets Rookie i 2023 NASCAR Mexico Series och är 2022 NASCAR Mexico Challenge-mästare.

Hans imponerande CV skiljer sig inte mycket från hans landsman Daniel Suarez. Innan han gick över till Xfinity Series som heltidsförare 2015 körde Suarez också för Rev Racing men i en annan tävling. Han var en av lagets förare i NASCAR K&N Pro Series East. Under sitt sista år i tävlingen tog 31-åringen två loppsegrar.

Daniel Suarez hade en ännu bättre kampanj 2014 i NASCAR Mexico Series som såg honom vinna 5 lopp av 15. Det tog inte lång tid för 31-åringen att slå igenom i Xfinity Series efter att ha gjort sin debut på heltid i tävlingen 2015. Suarez vann mästerskapet 2016 efter att ha vunnit tre lopp under säsongen.

Andres Perez har också ett gyllene tillfälle att imponera på lagen i NASCARs högre divisioner, precis som sin landsman. Med ett imponerande 2023 bakom sig kommer det att finnas lag som är intresserade av honom för framtiden.

Daniel Suarez var en av NASCAR-förarna som deltog i Las Vegas Grand Prix förra helgen. Ett föga känt faktum är att han snart kan vara släkt med tävlingens mest dominerande förare för tillfället.

Jimmie Johnson-fans gläds när Legacy MC tillkännager signerad merch-utdelning till två lyckliga vinnare

Daniel Suarez träffar F1-stjärnan och framtida familjemedlem i Vegas

Kvinnan Daniel Suarez är förlovad med är Julia Piquet, dotter till den trefaldige Formel 1-världsmästaren Nelson Piquet. Julia är syster till Kelly Piquet, som har dejtat den nuvarande Formel 1-världsmästaren Max Verstappen offentligt sedan 2021. Suarez och Verstappen kommer sannolikt att bli släkt inom en snar framtid och den tidigare Xfinity Series-mästaren var på Las Vegas strip för att önska lycka till till hans “amigo”.

31-åringen laddade upp en bild med Formel 1-stjärnan på sociala medier innan tävlingshelgen, med texten “Lycka till i helgen amigo! ” Kanske träffade han också Verstappens lagkamrat och hans landsman, Sergio Perez.

Daniel Suarez hade inte en säsong att minnas 2023. 31-åringen lyckades inte ta sig till slutspelet och var en besviken man till slut. Han hoppas kunna ställa till rätta från början 2024.

RELATED ARTICLES

Mest populär