Friday, December 8, 2023
HemBoxing"He's on Top the Food Chain": Inspirerad av Curmel Motons arbetsetik berättar...

“He’s on Top the Food Chain”: Inspirerad av Curmel Motons arbetsetik berättar Youtuberboxaren Jarvis om sin sparring med Floyd Mayweather och hans underbarn

Boxning är en sport för legenderna. Varje gång en fighter går in i ringen, lämnar han ett märke på sporten. Men när ett fenomen som Curmel Moton gör detsamma, ändrar han hela paradigmet för boxningsvärlden. Det var åtminstone vad han gjorde. När han gick segrande mot Ezequiel Flores i hans jungfruliga pro-kamp visste världen vad han höll i sin duglighet.

Den 30 september skakade den 17-årige fightern världen med sitt svidande förstaomgångsstopp. Hans skicklighet var så imponerande att kämpar äldre än han sökte inspiration från honom. En av dem är Youtubern som blev boxare, Jarvis. I en ny avslöjande berättade fightern livligt om sin upplevelse från träningspassen han genomförde tillsammans med den unge Moton.

Curmel Moton lämnar inspirerande avtryck på Jarvis

I ett samtal med boxningsinsiderportalen, Boxning Social, öppnade fightern om hur imponerad han var av Motons hängivenhet för sporten. De två fighters tränade på samma gym, Mayweather boxningsklubb, och har vid flera tillfällen setts skona varandra.

När han utvecklade sessionerna, noterade Jarvis, “Du vet att jag har sparrat honom otaliga gånger, och han är bara, han är en annan ras ärligt talat. Han kommer att bli världsmästare en dag. Och ja, det är galet att vara en del av den resan och att se honom stiga från amatör till nu professionell.” Moton har samlat på sig ett skrämmande amatörrekord på 156-7.

Jarvis tolkade vidare stoltheten han känner när han ser den unge boxaren i gymmet. Han beskrev hur Moton är en av de tidigaste att komma till träningspassen, och mestadels den sista att lämna. Han sa, “Curmel inspirerar mig att du vet att du fortsätter träna hårt. Jag ser honom på gymmet, varje dag när jag kommer in där. Han kommer redan att träna när jag kommer in där. När jag är klar tränar han fortfarande där. Han har en helt annan arbetsmoral än någon jag känner på det där gymmet.”

Varje gång en bild av Curmel Moton dyker upp på internet, ser världen snabbt honom i skuggan av hans mentor, Floyd Mayweather. “Pengar” tog honom under sina vingar. Han förberedde honom för de stora hajarna med all den expertis han hade vid rodret.

Jarvis beskriver sin träning med “Pretty Boy”

Medan man pratar om Floyd Mayweathers underbarn Moton är det oundvikligt att åberopa den förstnämndes skarpsinne. Jarvis kunde inte undgå det normativa. Han utvecklade hur han kände när han fick sparra med legenden. Han öppnade passionerat för att få träna med någon som har styrt en hel era av boxningshistoria. Jarvis sa: “När du är där, vet du att du ser alla nivåer som det finns för boxning. Speciellt som han, som om han är i toppen av näringskedjan, blir det inte mycket bättre än så.” Fightern noterade vidare hur Mayweather skulle leda honom in i sessionerna med den expertis han har inom sporten.

“Och umm, du vet när jag är där inne med honom, han berättade för mig, han sa bokstavligen vad jag skulle göra, han berättade för mig vad han skulle göra, vad jag var tvungen att göra,” tillade han. Men en möjlighet att sparra med Floyd? En dröm som går i uppfyllelse för många. Han förklarade, “Och du vet att det är en väldigt, känsla verkligen välsignad att kunna du veta, gå i ringen med honom och sparra med honom. För det är inte många som kan säga att de gjorde det.”

Jarvis kommer från sin högt bevakade och hyllade seger över AnEsonGib. De två slogs i den högprofilerade boxningsturneringen Kingpyn som gick av stapeln i 3A Arena, Dublin. I turneringen mötte ett av de största namnen inom kändisboxning tillsammans med blivande fighters med samma bakgrund. Med poäng som Curmel Moton och Floyd Mayweather i samma stall är Jarvis träning så robust som den kan bli.

Vad tycker du om Curmel Motons intåg i proffsligorna? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär