Tuesday, February 27, 2024
HemF1"He's Not a Showman": Christian Horner Slyly Sugarcoats Max Verstappens oblyga uttalanden...

“He’s Not a Showman”: Christian Horner Slyly Sugarcoats Max Verstappens oblyga uttalanden från Las Vegas GP

Max Verstappens dubbla kommentar om Las Vegas höjde en hel del på ögonbrynen. Även om han inte skrädde några ord när han kritiserade det historiska loppet, gick han också på rekordet och sa att loppet var väldigt roligt. Det slutade med att han sjöng “Viva Las Vegas” efter att ha korsat den rutiga flaggan. Föraren förklarade dock senare att hans kritik mest handlade om att fokus flyttades till andra evenemang under tävlingshelgen, och inte helt om själva loppet.

Amerikas favoritvideo idag

Red Bulls teamchef Christian Horner förklarade Verstappens kommentarer ytterligare och klev in och kastade ett ganska nytt ljus över saken. Han menade att eftersom Max inte är en “showman”, var Las Vegas Grand Prix bara “inte för honom.”

Christian Horner tror att Max Verstappen inte bryr sig om något annat än racing

På tal till Motorsport.com satte Horner rekordet rakt av Las Vegas Grand Prix. Trots vad Max föreslog sa Christian: “Min personliga åsikt är att Liberty gör ett utmärkt jobb. De pressar hårt för att marknadsföra vår sport och för fem år sedan skulle vi inte ens ha föreställt oss ett evenemang som det i Las Vegas. Liberty är promotorn, de säljer, marknadsför och lockar en fantastisk publik.”

Den nuvarande trefaldige världsmästaren är dock gjord av ett annat ben och hans kommentarer återspeglade detsamma. Christian satte rekordet rakt och ansåg att Max är enbart fokuserad på racing. Allt annat som följer – åskådare, pengar, berömmelse eller inflytande, spelar ingen roll för holländaren.

“Max är en förare. Han är inte en artist eller en showman. Han är en racerförare. Och han är bara väldigt ärlig. Han bryr sig inte ett dugg om att vara känd. Han vill bara tävla med en bil och köra fort, allt annat är tjurar för honom”, sa teamrektorn.

Horner fortsatte sedan med att försvara Verstappen och påstod att bara för att mästaren kritiserade loppet, betyder det inte att han tycker att Liberty inte gör ett tillräckligt bra jobb. “Det betyder inte att Max tror att de gör något fel. Det är bara inte för honom. Om han kunde vara anonym, är jag säker på att han skulle vara det”, förklarade Christian.

Han pratade också om hur Red Bulls ledande förare inte har ett filter och säger vad han tycker. “Jag vill tillägga att det också finns en ny aspekt av Maxs synsätt. Du vet att han kommer att berätta vad han tycker och aldrig kommer att ge en… företagens svar.”

“No Way”: Lewis Hamilton och Max Verstappens partnerskap avvisades rent ut av Helmut Marko som ekar Christian Horners hållning

Dessa uttalanden stämmer mycket väl överens med vad vi har hört från den trefaldige världsmästaren själv. Även om han tycker att Las Vegas gjorde ett underbart lopp, var fokuset på helgen definitivt uttunnat, enligt honom.

Verstappen pratar om Las Vegas Grand Prix

Världsmästaren gjorde sitt ställningstagande tydligt efter öppningsceremonin. Max huvudsakliga argument var att istället för att sätta mer fokus på sporten, fokuserades mycket uppmärksamhet på att sätta upp en sorts show. För honom gick detta emot idrottens väsen.

Formel 1 F1 – Las Vegas Grand Prix – Las Vegas Strip Circuit, Las Vegas, Nevada, USA – 18 november 2023 Förstaplatsen Red Bulls Max Verstappen firar på pallen REUTERS/Mike Blake”För mig kan du hoppa över detta. Det handlar inte om sångarna. Vi står bara där uppe och ser ut som en clown.” Han fortsatte senare med att kommentera hur Grand Prix var “99% show och 1% sportevenemang”.

Det är viktigt att inse Las Vegas-loppets betydelse i det stora hela, eftersom den amerikanska publikens intresse för sporten bara fortsätter att växa. Många har tyckt att även om racingpurister kan slå glitter och glamour allt de vill, kan det ibland bli en nödvändighet för Liberty att sätta upp en show för att få in fler tittare.

Håller du med om Verstappens kommentarer eller tycker du att det ibland inte skadar att sätta upp en liten show? Låt oss veta!

RELATED ARTICLES

Mest populär