Wednesday, February 21, 2024
HemGolf"He's Had Enough": Rory McIlroys "No Punishment" vädjan för LIV golfrebeller starkt...

“He’s Had Enough”: Rory McIlroys “No Punishment” vädjan för LIV golfrebeller starkt uppbackad av Tour Veteran

Rory McIlroy har blivit mjuk. McIlroy har vänt. Han kan till och med gå med i LIV. Golfsamhället vimlar av McIlroys spekulationer eftersom det som världen har hört från nordirländaren är ganska oväntat och aldrig tidigare skådat. Efter att ha krävt en ändring av Ryder Cup-regeln och subtilt tagit en grävning på PGA-touren, sa nu World No.2 att Touren borde låta LIV-golfarna komma tillbaka till gruppen utan några straff.

Många kanske blir bestörta men det finns en man som förstår var McIlroy kommer ifrån. Rocco Mediate känner att den 24-faldiga PGA Tour-vinnaren har “fått nog”. Mediate kallar faktiskt detta ett tecken på tider.

Rocco Mediate försvarar Rory McIlroy kraftfullt

Rory McIlroy är uppenbarligen en viktig röst på grund av sina prestationer på banan. Men även utanför banan har den nordirländska golfaren aldrig dragit sig undan från att säga sitt. Mediate tror, ​​”Han är den största killen i golf, verkligen. Folk lyssnar på vad han säger. Jag älskar att han kom ut och sa det.” Golfveteranen kallade sin nuvarande hållning “hundra procent korrekt” och berömde McIlroy för hans ärlighet och mod.

Men hur är det med konsekvenserna? McIlroy har fått flak från höger, vänster och mitten efter sin omsvängning på LIV Golf. Men Mediate tänker, “Rory bryr sig inte om (det). Han säger vad han känner.” Veteranen golfspelare har rätt på pengarna som McIlroy själv erkände, “Självklart har jag ändrat min låt på det eftersom jag ser var golf är”.

McIlroy har naturligtvis bevittnat den bästa delen av PGA-tourens kamp med LIV Golf från fronten, som Player Director i Tour Policy Board. 34-åringen sade dock upp sig från sin tjänst i november förra året, mer än ett år innan hans mandatperiod skulle ta slut. “Enough is enough”, det var vad McIlroy kände, antar Mediate.

“Jag älskar att han kom ut och sa det.”

Rocco Mediate ger sin åsikt om Rory McIlroys kommentarer idag på AT&T Pebble Beach Pro-Am. Lyssna på hela programmet när som helst på SiriusXM-appen.@McIlroyRory | @RoccoMediate pic.twitter.com/UX1H4cDzq4

— SiriusXM PGA TOUR Radio (@SiriusXMPGATOUR) 31 januari 2024

Han anspelar på Mickelsons tweet där vänstern kallade McIlroys vändning för en möjlighet att laga sätt snarare än “en möjlighet att lägga sig på”. “Till och med Phil (Mickelson) kom tillbaka för några veckor sedan och sa att något sådant var … trevligt,” tillade veteranen med ett skratt. Är detta verkligen ett tecken på bättre tider för golf?

Vad indikerar McIlroys kommentarer?

Att rasa ett finansiellt krig med PIF är meningslöst och ingen vet det bättre än Rory McIlroy. Medan PGA Tour, DP World Tour och PIF var låsta i samtal om en sammanslagning, fortsatte de senare att jaga efter fler stjärnor. Först Jon Rahm, och nu, Tyrrell Hattontvå av Rory McIlroys Ryder Cup-lagkamrater har slagit till andra sidan.

Läs mer: A Phil Mickelson Pat och en Greg Norman tackkort. Gjorde Rory McIlroy just budskapet om fred?

Utan tvekan är en avspänning i den splittrade golfvärldens bästa intresse. “Jag ser att att ha en minskad PGA Tour och att ha en minskad LIV Tour eller något annat är dåligt för båda parter. Det skulle vara mycket bättre att vara (sic) tillsammans och gå (sic) framåt tillsammans för spelets bästa. Det är min åsikt om det”, sa 34-åringen vid AT&T Pebble Beach Pro-Am presskonferens. Ramavtalet på 3 miljarder dollar kommer att nå ett genombrott före april, före den första majoren för den här säsongen. Och McIlroy är ivrig att se den dagen.

Inlägget ‘He’s Had Enough’: Rory McIlroys ‘No Punishment’ Plea For LIV Golf Rebels Strongly Backed by Tour Veteran dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär