Saturday, December 9, 2023
HemTennis"He's Egging Them On" - Novak Djokovics smarta upptåg med fientlig folkmassa...

“He’s Egging Them On” – Novak Djokovics smarta upptåg med fientlig folkmassa avslöjad när Serena Williams ex-tränare avslöjar direkt

Inom tennis finns det knappt någon som har haft en karriär som Novak Djokovic. Den serbiske tennisspelaren har, trots att han inte är en fanfavorit, alltid lyckats tysta kritikerna med sin prestation. Men på en helt fullsatt arena och med publiken som inte går din väg, kan det vara lite svårt för vem som helst. Så, hur hanterar serbien det?

Tändande ljus på den, Rennae Stubbs, den tidigare tränaren för Serena Williams berättar om hur serbern hanterar fansen och uttrycker sin förvåning över hans okonventionella hållning. Hon gick också vidare för att uppskatta de åtgärder han vidtar istället för att tappa allt fokus.

Serena Williams tidigare tränare berättar om de okonventionella metoder som Novak Djokovic använder för att hantera publiken

Paris Masters bevittnade ett unikt ställningstagande från Novak Djokovic. Detta utlöste en fascinerande reaktion från Serena Williams tidigare tränare. Istället för att hämnas på publikens reaktion tog Djokovic en oväntad väg. Han engagerade sig snarare med dem. Denna strategi såg Djokovics anmärkningsvärda förändring i momentum.

Stubbs visade sin förvåning när Djokovic, mitt i spänningen, tog kontroll över situationen. Istället för att snubbla in i atmosfären tog Djokovic det till sin fördel. Publikens energi satte fart på hans egen prestation. Det hjälpte honom inte bara att vinna matchen utan han gick vidare och tog hem titeln också.

”Novak vänder inte på publiken. Men han gör tvärtom. Han äggar på dem. Som att han är som “bring it, bring it” och den matchen i synnerhet i Paris, när han började egga publiken när han förlorade sin serve. Han tappade inte en poäng efter att han gjorde det”, sa Stubbs i podcasten.

“Han är faktiskt som att få publiken att bli argare. Och han tappade inte en poäng. Och han vann matchen. Och sedan vann han turneringen”, fortsatte hon vidare.

Detta drag av Novak Djokovic hjälpte honom inte bara att vinna sin match utan överraskade också legenderna. Nyligen i ATP-finalen bevittnades en liknande sak när han engagerade publiken i en spänd match mot Jannik Sinner.

Djoker engagerar sig med den arga publiken i sin ATP-finalmatch mot Jannik Sinner

I ett tajt möte med hemmafavoriten Jannik Sinner fick Novak Djokovic inte det ljusaste mötet med fansen. På en helt fullsatt arena såg publiken till att stötta den lokala pojken Sinner, som skulle upp mot den mäktige Novak Djokovic.

Men när det gick till serbens fördel var fansen snabba att reagera på honom och gjorde sitt bästa för att distrahera honom. Men han stod stadigt på sitt och såg till att han njöt av varje ögonblick av matchen. Vid ett tillfälle verkade han ha orkestrerat hela buningen och verkade njuta av det.

Därmed har Novak Djokovic som blivit utbuad mycket i sin karriär som proffsspelare hittat sitt eget sätt att hantera negativiteten som fansen kastar på honom. Även om det kanske låter chockerande för vissa, finner han sin egen glädje i att göra det och ser till att leva varje match till fullo.

RELATED ARTICLES

Mest populär