Saturday, December 2, 2023
HemNASCARHendrick Motorsports vicepresident uttrycker sin besvikelse efter att säsongen utan mästerskap skördar...

Hendrick Motorsports vicepresident uttrycker sin besvikelse efter att säsongen utan mästerskap skördar små belöningar

Det har gått två år sedan Hendrick Motorsports senast vann cupseriens mästerskap. Ändå känns det som evigheter sedan de uppnådde denna bedrift. Sådana är förväntningarna eftersom HMS 2023-kampanj slutar med mycket besvikelse. Emellertid, mitt i detta bakslag hittade lagets vicepresident för tävling Chad Knaus lite guldkant.

Med två förare i Championship 4 hade inget lag en bättre chans att vinna titeln än Hendrick Motorsports. Tyvärr visade sig Ryan Blaney och hans fantastiska form vara ett stort hinder för cupseriens giganter. Även om mästerskapet inte kom för HMS, kunde de vara stolta över några av sina prestationer.

Hendrick Motorsports Vice President reflekterar över säsongen 2023 med en bitter-ljuv känsla

Med fyra starka förare till sitt förfogande gick Hendrick Motorsports som alltid in i säsongen 2023 som en av favoriterna. Men med Chase Elliotts snowboardskada tidigare i kampanjen fick laget ett stort slag. Trots det bar Kyle Larson och Willian Byron HMS med några imponerande prestationer.

Tillsammans registrerade duon tio vinster, 30 topp-fem och 39 topp-tio-placeringar den här säsongen. Medan Elliott och Alex Bowman inte lyckades ta sig till slutspelet, såg Byron och Larson till att Hendrick Motorsports fortsatte att slåss om mästerskapet. Inte nog med det, de presterade otroligt bra för att säkerställa att båda två säkrade en plats i de fyra sista.

Tyvärr slutade varken Larson eller Byron segrande på Phoenix Raceway. Med ett så fantastiskt team var det verkligen en besvikelse för Hendrick Motorsports att inte ha registrerat ytterligare en titelvinst. När han pratade om det på NASCAR Race Hub, uttryckte HMS Vice President of Competition Chad Knaus sina känslor för säsongen som rapporterats av Fox-journalisten Bob Pockrass.

Knaus sa: “När du går tillbaka och tittar på det, ja, du är besviken. Du är verkligen ledsen att vi inte kunde dra hem mästerskapet för hela organisationen för det vi har gått igenom i år.” Knaus fann dock en del positiva saker från kampanjen 2023 att vara stolt över.

52-åringen sa, “Men (vi kunde) åka dit och sluta två-tre i poäng, 11 vinster, vi kunde förmörka 500 vinster för vår motoravdelning, 300 för Hendrick Motorsports.” Medan HMS vann 10 gånger i Cup-serien, registrerade de också en vinst i all-star race 2023.

“Det var olagligt” – Dale Earnhardt Jr gör ett inkriminerande erkännande när han minns att 12-Hendrick Motorsports stoppade honom från att “fuska”

Trots en vinst på 29 % av de totala evenemangen under hela säsongen, slutade Rick Hendricks lag utan ett mästerskap i sitt namn. Knaus förklarade dock varför laget borde vara stolta över sin prestation i kampanjen.

Hendrick Motorsports samlade några anmärkningsvärda prestationer under säsongen 2023

Det är en besvikelse att inte se Hendrick Motorsports vinna titeln. Men deras prestationer gav några imponerande prestationer. Medan de vann sin 300:e Cup Series-vinst, var det för första gången i lagets historia som de fick ett topp-tre-svep i ett lopp. William Byron, Kyle Larson och Alex Bowman slutade 1-2-3 på vårens race på Las Vegas Motor Speedway.

Med 10 segrar i cupserien under kampanjen 2023, var det den 18:e säsongen som Hendrick Motorsports hade flest vinster eller var oavgjort i sportens topptävling. Hade det inte varit för skador och avstängning hade laget säkert kunnat prestera mer.

På tal om det sa Chad Knaus, “Du börjar titta på de saker som var tuffa – skadorna med förarna, vi hade några poängstraff tidigt på säsongen som vi var tvungna att övervinna. (Det var) ett fenomenalt år och jag kunde inte vara stoltare.”

Ändå kunde Hendrick Motorsports hoppas på en bättre utflykt 2024. Det skulle vara intressant att se hur Chase Elliott studsar tillbaka från en oförglömlig 2023-kampanj.

RELATED ARTICLES

Mest populär