Saturday, December 2, 2023
HemNASCARHendrick Motorsports Stars uppenbarelse stänger dörren till Jimmie Johnsons ikoniska NASCAR-reunion

Hendrick Motorsports Stars uppenbarelse stänger dörren till Jimmie Johnsons ikoniska NASCAR-reunion

Ända sedan debuten i NASCAR Cup Series var Jimmie Johnson alltid i Hendrick Motorsports-stallet. Under den tiden tävlade han med numret #48. I Johnsons karriär blev det numret synonymt med honom. Men när han gick i pension ärvde Alex Bowman numret och har tävlat med det sedan dess. Men med Johnson tillbaka, kommer han att återförenas med #48/ Låt oss bara säga att Bowman ger upp numret utan kamp.

han sa, “Jag ser ingen sifferändring komma. Jag kommer att köra vad Mr H säger åt mig att köra, jag tror att ni vet det. Samtidigt är jag 100% säker på att det kommer att bli #48-bilen i år. Det finns alldeles för mycket saker som de skulle behöva ändra redan, som inte har ändrats. Så det händer inte. Det är hans nummer, eller hur? Han var så framgångsrik med det, men samtidigt är det så mycket som händer den här tiden på året.”

DYK DYPARE

Varför kan inte Jimmie Johnson använda sitt gamla nummer?

Bowman erkände också att det finns ett ganska stort antal problem med att få ett nummerbyte. För det första finns det många logistiska problem, speciellt med sponsorer. Det var den största orsaken bakom oviljan att ge tillbaka numret.

Hendrick Motorsports-föraren fortsatte, “Jag tror inte att många tillfälliga NASCAR-fans inser hur mycket vi gör den här tiden på året. Hur många produktionsdagar vi redan har haft, branddräkter tillverkas redan. Allt det här har redan hänt. Vi filmar reklam med #48 på sidan av bilen. Om de skulle ändra det, skulle de förmodligen ha behövt ändra det för sex månader sedan. Uppenbarligen hade han så mycket framgång med det numret, så jag förstår säkert.

I andra änden av spektrumet visste den nuvarande #48-föraren hur mycket Johnson har associerats med numret. Så det är ganska konstigt att se honom tävla med ett annat nummer. Självklart kommer Johnson inte att vara den enda som står inför detta problem, eftersom Kyle Busch kommer att vara en annan förare med ett okänt nummer.

RELATED ARTICLES

Mest populär