Saturday, December 2, 2023
HemNASCARHendrick Motorsports snubbade för "bästa laget i alla motorsporter" av Roger Penskes...

Hendrick Motorsports snubbade för “bästa laget i alla motorsporter” av Roger Penskes nära insider

Jonathan Hassler kommer att gå ner i en elitlista över NASCAR-besättningsmedlemmar som har suttit längst. Han gick med i Team Penske 2008, han stannade med racingoutfiten under dess tuffaste år och har nu varit kapten för sitt #12-lag till ett Cup Series-mästerskap. När Hassler anslöt sig till Roger Penskes led var det som ung tävlingsingenjör från Purdue University. Han gick igenom en era där det var drömmen för alla besättningsmedlemmar eller chefer att vara en del av Rick Hendricks legendariska team. Men Hassler anser än idag att Team Penske ensamt är topplaget i motorsportvärlden.

Jonathan Hassler visar sin lojalitet mot Roger Penske genom att avvisa HMS

Hendrick Motorsports är det vinnande laget i NASCAR med 301 besök i cupserien. Med början 1984 har laget vunnit 14 bilägarmästerskap, ett antal över alla andra lag på planen. Medan Team Penskes siffror avtar i jämförelse med de som Rick Hendricks team är, tror Jonathan Hassler fortfarande att hans eget lag är det bästa någonsin.

När han pratade på SiriusXM:s NASCAR-radio, fick den mästerskapsvinnande besättningschefen 2023 frågan om sin tid med Roger Penske och vad det innebar att vinna mästerskapet för honom. Frågan löd: “Du har varit där sedan 2008. Du förstår Team Penske, du ‘är’ Team Penske. Hur är det att kunna leverera något och vara den första som kan göra det back-to-back för Roger?”

Hassler svarade: “Att kunna lägga till Rogers historia är otroligt. Det är topplaget inom motorsport. Att kunna, att fortsätta bygga på det är… Jag är superstolt över att ha möjligheten att göra det för bästa laget i alla motorsporter.

Även om Team Penske verkar inom fler områden än NASCAR, har de bara fyra Cup Series-mästerskap i jämförelse med Hendrick Motorsports 14. Hur inkongruenta Hasslers ord än är med statböckerna, ska de ses som lojalitetsord till laget att han har tjänstgjort i över ett och ett halvt decennium.

Se berättelse: Dale Earnhardt Jrs överraskande uppenbarelse

Roger Penske tar ett stort steg mot att nå Rick Hendricks höjd

Även för en världsberömd sportjätte som Roger Penske är det inte varje dag som en ny prestation låses upp. Men Ryan Blaneys mästerskapsvinst i Phoenix gjorde det. Tack vare det gick Team Penske med på en elitlista som inkluderade Hendrick Motorsports som de enda lagen att vinna back-to-back mästerskap i cupserien. Även om han fortfarande har en bit kvar för att nå Rick Hendricks nummer, ligger Roger Penske verkligen ett steg före än innan det sista loppet 2023.

När han pratade om samma sak under konferensen efter loppet i Phoenix, sa Penske: “Vi har haft många mästerskap, men nivån som vi tävlar i NASCAR idag, jag har aldrig sett den förut. Min gode vän Rick Hendrick, jag tror att han har 15 till 16. Vi är glada över att ha fyra. Lång väg att gå.” Med sådana som Ryan Blaney och Jonathan Hassler i sitt garage har han säkerligen rätt personer för jobbet.

För nu är dock Hendrick Motorsports den tydliga spetsen. NBC:s senaste utgivning av NASCAR-powerrankingen understryker detsamma. Hendrick Motorsports tog återigen topplatsen med två förare i Championship 4 och flest vinster i serien. Team Penske hittade sin plats på tredje plats, tack vare Blaneys mästerskap. Men den verkliga utmaningen är: Kan de passera HMS i kraftrankingen när som helst snart?

RELATED ARTICLES

Mest populär