Saturday, December 9, 2023
HemGolf"Hela planet jublade": Osägande historia om Tiger Woods Prime Era ser ljuset...

“Hela planet jublade”: Osägande historia om Tiger Woods Prime Era ser ljuset som hjärnan bakom PGA Tours revolutionära förändring öppnar upp

Även mitt i den pågående förändringen i golfvärlden har PGA Tour alltid varit sträng när det gäller frågan om medierättigheter. Men på senare tid har Chad Mumm, Chief Creative Officer, Vox Media Studios övertygat turnén att ändra sitt mediesätt. Detta manifesterade sig i form av “Full Swing”-dokumentserien på Netflix.

Denna revolutionerande förändringsmakare sågs nyligen dela en upplevelse kring golflegenden Tiger Woods. Mumm, som också är exekutiv producent av “Full Swing”, beskrev en skicklig uppvisning av den 15-faldiga Major-vinnaren från årtionden sedan. Vad gjorde Tiger Woods för att lämna ett så bestående intryck på Mumm?

Chad Mumm tar nostalgiexpressen till Tiger Woods underland

Det råder ingen tvekan om att Tiger Woods har haft en karriär full av rekordstora prestationer. Även under hans långa professionella uppehåll har det berömda golfproffset gjort skillnad. Han är avgörande för att öppna upp PGA Tour för Netflix och resten av världen i allmänhet.

I en podcast nyligen beskrev Chad Mumm tiden i ett flygplan när han såg Tiger Woods spela på US Open 2008. Woods visade sitt mästerskap över hela Torrey Pines greener. Chad tecknade en levande bild av hur det började med att han såg proffs perfekta spel, vilket ledde till att hela flygningen var med och hejade på Tigers ära.

Chad Mumm sa, “Det är magin. Min favorit att titta på Tiger Woods berättelse var 2008 US Open i Torrey Pines. Jag flyger tillbaka… Jag var på ett Delta-flyg tillbaka… De har TV-apparaterna, eller hur? Det är den sista omgången av US Open. Det är som en fem timmar lång flygning, så det var perfekt. Vi lyfte precis när Tiger startade. Jag var den enda som tittade på golf och när han kom till 71:a hålet. Jag minns att det var som hela flygplanet.”

Det måste verkligen ha varit en upplevelse för livet att se en golfvärldsmästare som Tiger Woods spela sina slag under sin bästa ålder. Kanske var det det som ledde till att Mumm tog PGA-touren ur sin komfortzon och verkligen åstadkom några stora förändringar. Detta är dock inte den enda revolutionerande förändringen som Netflix har tagit fram.

Oväntat Netflix Cup startar inom kort

Netflix Cup startar den 14 november. Den oväntade händelsen kommer att se en stjärnspäckad crossover mellan golf och Formel 1. Evenemanget kommer att bestå av begåvade stjärnor från två av Netflix stora dokumentserier – “Formula 1: Drive to Survive” och “Full Swing”.

Eventet kommer att spelas i Scramble Format, där ett lag med två spelare vardera kommer att spela mot ett annat lag. Bestående av två matcher kommer vinnaren av varje match att spela i turneringens final. Laget som vinner i finalen kommer att göra anspråk på den mycket omtalade Netflix Cup.

Vad tycker du om Chad Mumms senaste berättelse om Tiger Woods? Dela dina åsikter i kommentarsfältet nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär