Saturday, December 9, 2023
HemTennisHela 1 miljon dollar i verkligheten tillåter ATP-finalerna att skapa historia som...

Hela 1 miljon dollar i verkligheten tillåter ATP-finalerna att skapa historia som Novak Djokovic och Carlos Alcaraz bland förmånstagarna

Historia är på väg att skrivas i ATP-finalerna! Men inte konkurrensmässigt, utan prispotten som spelarna får efter turneringen. När turneringen snart är över är den redo att ge en fördel till spelare inklusive Novak Djokovic, Carlos Alcaraz och Jannik Sinner, även innan de når finalen.

ATP-finalerna i år är redo att skapa historia som en av de första tennisturneringarna. Att sticka ut från mängden genom att ge en fördel till fem tennisspelare, med en rejäl summa att tjäna efter turneringen. Låt oss ta en titt på prispotten som inte bara kommer att gynna en spelare utan kommer att vara lönsam för fem spelare i sportens historia.

ATP-finaler till förmån för Novak Djokovic och Carlos Alcaraz

Efter att ha gjort fantastiska prestationer i år har Novak Djokovic, Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev och Jannik Sinner skapat sin plats i semifinalen i turneringen. När de når semifinalerna är de goda nyheterna om årsslutsturneringen att surfa på internet. Det här kommer att vara första gången med fler än fem spelare som vi tar ut 1 miljon innan finalen.

ATP-finalerna 2023 kommer att bli den första tennisturneringen i historien som har fem spelare som kommer att tjäna mer än 1 miljon dollar i prispengar. Inklusive de fyra spelarna som tagit sig till semifinal är Alexander Zverev den femte som tjänar mer än en miljon i årets sista turnering.

Specifikt överstiger deras matchpoäng 400, och deras deltagandeavgift på $325 500 indikerar att de har vunnit mer än $780 000 i prispengar för varje omgång. Detta innebär att den totala prissumman för semifinalerna kommer att överstiga $1 miljon-gränsen.

Detta är dock något som aldrig har hänt förut – före slutet av turneringen kan spelare sitta bekvämt i en så lönsam prispool. Medan ATP-finalerna är redo att skriva historia när det gäller prispengar, skrev China Open historia för några månader sedan när det tilldelade dammästaren en enorm prispengar på $2 000 000, vilket gjorde alla i total chock.

När China Open drog upp en aldrig skådad lönecheck som tilldelades kvinnliga vinnare

För några månader sedan erbjöd turneringen i Peking en av de mest betydande lönecheckar som någonsin setts i både ATP- och WTA-kretsarna. Detta sågs aldrig innan gesten drogs eftersom turneringen ville locka spelare, eftersom China Open var en turnering som ägde rum i Peking efter att ha drabbats av ett 16 månader långt uppehåll som orsakades av Peng Shuais försvinnande.

Turneringens arrangörer förklarade att vinnaren av damdivisionen kommer att få $1,225 miljoner. Å andra sidan fick herrsingelvinnaren en jämförelsevis lägre summa på $650 000. Den otroliga ökningen av prispengar för dammästare delades ut för att erkänna vikten av jämställdhet inom tennis samt det växande erkännandet av kvinnors prestationer inom sporten.

Ändå, vad är dina tankar om ATP-finalens historia på 1 miljon dollar? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär