Saturday, December 9, 2023
HemF1"Heja och förbanna som en F1-fan": Ferrari Legend lämnar Tifosi högt och...

“Heja och förbanna som en F1-fan”: Ferrari Legend lämnar Tifosi högt och torrt mitt i kaoset i huset

Formel 1:s verkställande direktör Ross Brawn är i nyheterna efter att rykten kom ut som kopplade honom till en flytt till Scuderia Ferrari. Flera källor sa att F1:s tekniska chef är vald som Mattia Binottos ersättare i det italienska stallet. Mitt i allt detta avslöjade Brawn nästa kapitel i livet.

I en nyligen publicerad kolumn på Formel 1:s officiella hemsida skrev Ferrari-legenden: “Jag kommer nu att titta på F1 från min soffa, heja och förbanna som ett F1-fan, glad att sporten är på en fantastisk plats och har en så fantastisk framtida.”

“Nu är det rätt tid för mig att gå i pension. Vi har gjort huvuddelen av arbetet och vi är inne i en konsolideringsperiod nu, säger 68-åringen vidare.

Brawn GP-ägaren avslöjade också, ”Det kommer en ny bil 2026, men det är fyra år bort, ganska långt för mig, så det är bättre att nästa grupp människor tar på sig den manteln. Jag tror att jag lämnar F1 på en fantastisk plats.”

Källor kopplade Ross Brawn till en potentiell flytt till Ferrari

Efter en berg-och-dalbana säsong för Scuderia Ferrari 2022 skickade lagchefen Mattia Binotto in sin avskedsansökan. Trots att det var faktorer för både förar- och konstruktörsmästerskapet, föll teamet från Italien under sitt mål.

Dessutom föll relationen mellan Charles Leclerc och Binotto, vilket ytterligare gjorde att ordföranden John Elkann tappade förtroendet för italienaren. Eftersom det Maranello-baserade laget var på jakt efter Binottos ersättare, var Ross Brawn namnet som kom överst.

Brawn har alltid varit ett känt namn i Ferrari och F1. Han anses vara hjärnan som hjälpte Ferrari och Michael Schumacher att vinna flera titlar i Formel 1. Men om Brawn säger upp sig betyder det att någon annan tar upp Binottos plats.

Som det ser ut är Ferrari i stort behov av en ersättare till Mattia Binotto inför den nya säsongen. Ovanpå det tillkännagav Ross Brawn precis nästa kapitel i sitt liv. Vem tycker du borde bli teamchef för Ferrari?

RELATED ARTICLES

Mest populär