Friday, December 8, 2023
HemBodybuilding"He Was Very Aggressive": Strongman Giant blev vänster över huvudet av Mike...

“He Was Very Aggressive”: Strongman Giant blev vänster över huvudet av Mike Tyson’s Style in the Ring

Den isländska styrkeidrottaren Hafþór Júlíus Björnsson anses ofta vara den störste inom sin sport. Han gjorde sin debut på bioduken i Game Of Thrones på HBO. Den starka mannen porträtterar “The Mountain”, en ihållande ond figur, i den åtta säsongsserien.

I mars 2022 avslöjade Hafthor att han hade tagit boxningslektioner från sportens as, Mike Tyson, Tyson Fury och Canelo Alvarez. Nyheten kom strax före hans planerade uppvisningsmatch med tungviktsboxaren och rivaliserande starkmannen Eddie Hall. I en intervju med Joe förklarade idrottaren sitt träningsprogram för att förbereda sig för “The Heaviest Boxing Match in History”. Han berömde också andra boxare och talade om de idrottare han såg upp till för inspiration.

Strongman Hafthor Björnsson om Tysons stil

Den 34-årige starke mannen berömde boxningsacet Mike Tyson för hans “aggressiva” stil i ringen.

Hafthor Bjornsson säger att han har lärt sig av Canelo, Mike Tyson och @Tyson_Fury för att förbereda sig för sin kamp med rivaliserande starke man Eddie Hall 🥊 pic.twitter.com/mUOpU3zOi6

— JOE (@JOE_co_uk) 5 mars 2022

“En kille jag gillar att titta på är Mike Tyson. Som, han var väldigt aggressiv. Han kom in med kroppsskotten, uppercuts, alltid kastkombinationer.” sa Hafthor. “Nuförtiden älskar jag att titta på killar som Canelo, ‘GGG’, Tyson Fury,” fortsatte han, “det finns många fantastiska fighters som jag gillar att titta på. Gamla, och de som är aktiva idag.”

Hafthor började boxas 2020 och kämpade några uppvisningsmatcher. Men hans kamp mot Eddie Hall förverkligades aldrig. Strax efter drog den starka mannen tillbaka från boxningen. Zigenarkungen, Hall, flög till och med till Island för att slåss mot Hafthor. I en video inspelad utanför Hafthors powergym sågs proffsboxaren vänta på att slåss mot den starka mannen. Till slut dök Thor aldrig upp. Björnsson har tidigare indikerat att han tror att hans enorma ställning skulle tillåta honom att överraska britten i en framtida strid, trots att han inte dök upp för att acceptera Furys erbjudande.

Vem är denna isländska jätte? En titt på Hafthors historia.

Hafthor Bjornsson, en idrottsman från Reykjavik, Island, är en 34-årig stark man. Innan han upptäckte sin passion för basket började han sin atletiska karriär med fotboll och gymnastik. Han är 6 fot 9 tum lång, och hans smeknamn inkluderar “Berget”, “Thor” och till och med “Ljonio” (Lejonet).

Hafthor gick in i bodybuildingvärlden efter att ha vunnit ett antal basketturneringar, inklusive de nordiska U-16 och U-18 mästerskapen. Ronnie Coleman och Dorian Yates, bland andra, fungerade som inspiration för hans nyupptäckta intresse för att förbättra sin fysik. 2012 nådde han sin tyngsta vikt på 463 lbs.

Hafthor har dessutom tävlat i ett antal starkmansturneringar. Detta inkluderar Arnold Strongman Classic, World’s Ultimate Strongman och World’s Strongest Man. Han säkrade mästerskapstiteln för Arnold Strongman Classic, Europas starkaste man och världens starkaste man samma år, vilket gjorde honom till den första och enda personen som gjorde det.

RELATED ARTICLES

Mest populär