Sunday, December 10, 2023
HemBoxing"He Was Sparring Like a Heavyweight Fighter": Mitt i tal om att...

“He Was Sparring Like a Heavyweight Fighter”: Mitt i tal om att Terence Crawford ska gå upp i viktklassen, gör Shakur Stevenson stora anspråk på Buds slagkraft

Framför Jermell Charlo mot. Canelo Alvarezdå obestridd mästare i weltervikt Terence Crawford sa att han potentiellt kunde nå Supermellanviktsdivisionen och tävla. Utan tvekan är det en stor fråga för en boxare som kämpar på 147 lbs att gå över tre viktklasser. Men den självsäkra Crawford meddelade att han potentiellt kunde bli en obestridd mästare på 168 lbs också.

I detta sammanhang förklarade ‘Bud’ till och med att han skulle vilja möta Canelo Alvarez i “den största kampen inom boxning.” Vid detta, medan det talades om att Crawford skulle flytta upp till 168 lbs efter hans revansch med Errol Spence Jr., Shakur Stevenson avslöjade att “Bud” sparrade tungviktskämpar på gymmet. Förutom att berömma Crawfords kraft, här är vad Shakur sa.

Terence Crawford vacklade en tungviktsboxare

I en intervju nyligen med SV NYHETER, beskrev Shakur sina träningserfarenheter med Crawford. På frågan om hur mäktig Crawford är, utropade Stevenson, som vill möta Naoya Inoue, att Crawford var “stark som s**t.” I det här sammanhanget berättade han om den gången “Bud” sparrade med en tungviktskämpe inne på gymmet. Även om Shakur till en början var rädd för att “Bud” skulle bli skadad, chockade den senare honom med sina förmågor.

“Jag måste berätta den här historien som jag sa tidigare. Men jag säger det igen. Jag var på gymmet, jag gjorde mig i ordning. Och han sparrade som en tungviktskämpe. Jag är nervös för honom. Jag tänker: ‘Varför är han i ringen med den här stora gamla snubben?’, sa Shakur. “Man, jag svär att han fångade den här snubben med en bom. (Han) vinglade runt ringen. Och jag tänker: “Vad fan!”, tillade han.

Dessutom kände Southpaw-boxaren att folk underskattade Crawfords kraft. “Ärligt talat, ‘Bud’ är väldigt stark. Många människor inser inte hur stark han är som fighter. Hans slagkraft kunde bära igenom viktklasserna”, tillade 26-åringen stolt. På detta, medan Shakur berömde Crawford, är det värt att nämna att Crawford precis förlorade sin obestridda status på 147 lbs.

Crawford fråntog sig IBF-bältet inför Spence Jr.-revansen

Enligt de senaste uppdateringarna har IBF tagit av Crawford sitt IBF-welterviktsbälte. Eftersom Crawford inte kunde förhandla med Jaron Ennis senast den 24 september, en obligatorisk kamp tilldelad av IBF, förlorade ‘Bud’ IBF-titeln han vann mot Spence Jr. i juli. Efter att ‘The Truth’ utövat rematch-klausulen i deras kontrakt, var ‘Bud’ tvungen att vägra kampen mot Ennis. Som ett resultat är Ennis nu IBFs nya mästare i weltervikt i sporten.

Förhoppningsvis kommer Crawford att glänsa i sin revansch mot Spence Jr. och sedan slåss mot Ennis för att återta IBF-titeln han förlorade. Hur som helst, tycker du att Crawford borde gå upp till divisionen 168 lbs? Dessutom, vad tycker du om Shakurs tro på ‘Bud’? Låt oss veta i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär