Thursday, November 30, 2023
HemF1"He Was My Idol": Sergio Perez snubbar ex-Manchester United-stjärnan när han avslöjar...

“He Was My Idol”: Sergio Perez snubbar ex-Manchester United-stjärnan när han avslöjar motiverande kraft bakom valet av F1-nummer

Sergio Perez är en ganska märklig förare och har fått slita hårt för att utveckla sin karriär i F1. Medan Perez har haft 2 av sina mest framgångsrika F1-säsonger med Red Bull, skulle han vilja uppnå mer framöver. 2023 kommer Checo att vara fast besluten att ta bil #11 till segerläktaren oftare.

När Sergio Perez gick med i Red Bull-laget 2021 lade de ut ett inslag om 11 okända fakta om honom. I det här inslaget fanns det flera anekdoter om Checos vanor och alternativa karriärmöjligheter. Även om en viktig sak som Perez berörde var historien bakom hans tävlingsnummer #11.

Nu är Perez ett stort fotbollsfan och stöttar flera lag. Historien bakom hans racingnummer ansluter direkt till en av hans favoritfotbollsstjärnor.

Perez sa: “När jag började med karting var det en fotbollsspelare som spelade för Club America, ett lag jag gillar, det var Ivan Zamorano. Han var min idol och bar nr 11, så det var väldigt lätt för mig att välja det.”

Checo följde den före detta fotbollsstjärnan från Chile och var hans inbitna fan. Hans fandom är tydligt i hans val av racingnummer. Förutom Zamorano är mexikanen Javier Hernandez, som spelade för Manchester United, även Perez vän.

Ändå föredrog Checo Zamoranos nummer #11 som han bar för klubben i Mexico City.

DYK DYPARE

Medan fotbolls-VM pågår har alla förare tillsammans med Sergio Perez fotbollsfeber. Med F1-säsongen avklarad och dammad kommer alla förare att rota efter sina respektive favorit- och hemmalag.

Sergio Perez och hans F1-kamrater på World Cup Fever

Fotbolls-VM började samma dag som F1-säsongsfinalen. Inför Abu Dhabi GP avslöjade förarna vem de förväntar sig att vinna världscupen.

För det första förklarade Esteban Ocon sin trohet till sitt hemmalag Frankrike. Hans framtida lagkamrat Pierre Gasly visade också sitt franska stöd. Förutom dem fick spanjoren Fernando Alonso sällskap av landsmannen Carlos Sainz för att visa sitt stöd för Spanien.

Även om Lewis Hamilton var i en fix, eftersom han nu också är brasiliansk medborgare. Hamilton skrattade och sa att han skulle behöva skaffa en kombinerad tröja för Brasilien och England. Men den belgisk-brittiske föraren Lando Norris sa att han skulle vilja att England skulle vinna.

Även om Alex Albon hade ingen aning om att VM skulle hända. Han förutspådde att Thailand skulle vinna, ovetande om de kvalificerade sig eller inte. Valtteri Bottas hoppades på att Schweiz skulle ta cupen. Medan hans lagkamrat Zhou Guanyu förutspådde att Belgien eller Portugal skulle triumfera.

De flesta förare ville ställa sig på sina hemmalag eftersom Daniel Ricciardo kryptiskt nämnde Frankrike eller Australien från grupp D. Även om Sergio Perez skeptiskt sa Mexiko och om inte så förutspådde han Argentina att vinna.

Tiden får utvisa vem som får sina förutsägelser rätt. Icke desto mindre kommer varje förare att stödja sina favoritlag till fullo. Vad tror du? Vilken förares VM-förutsägelse kommer att stämma?

RELATED ARTICLES

Mest populär