Wednesday, February 28, 2024
HemBoxing"He Should Be Up There": Robert Garcia vid korsningen med David Benavidez...

“He Should Be Up There”: Robert Garcia vid korsningen med David Benavidez över hans inkludering i Pound-For-Pound-rankingen

Det är sällan man ser boxare som inte skryter när de bedömer sig själva. Men David Benavidez är ganska skild från resten. “Mexikanska monstret” slogs nyligen mot Demetrius Andrade och besegrade honom via en RTD. Den obesegrade boxaren fortsätter sin obesegrade aura och kommer med största sannolikhet att möta Canelo för en världstitelkamp härnäst.

Amerikas favoritvideo idag

Trots ett sådant bifall till sitt namn, anser Benavidez sig inte vara en av de bästa pund-för-pund-boxarna. Dock, Robert Garcia skulle vilja skilja sig åt. Ta reda på hur de två står vid ett vägskäl.

Är Benavidez en pund-för-pund fighter? Robert Garcia väger in

Garcia är en legend inom sporten. 48-åringen är den tidigare mästaren i lättvikt och hade en hyllad karriär med ett rekord på 34 segrar och bara 3 förluster. I en intervju nyligen avslöjade han att Benavidez borde vara i pund-för-pund-rankingen. Men han erkänner också att en plats i rankingen är svår att fastställa och subjektiv.

När han reflekterade över detsamma, medan han pratade ESNews, sa han, “Han borde redan vara i topp 10. Jag vet inte att jag måste gå igenom listan men han borde vara där uppe. men grejen är att du har så mycket talang att det är svårt att… Som att säga, om han är nummer 4, var utelämnar du Crawford, var utelämnar du Canelo, var utelämnar du Inoue, du vet.”

Den tidigare mästaren har känt till utsikterna sedan början av sin karriär. Onödigt att säga, med tanke på hans boxningssinne och att vara en hjälp för Benavidez, har hans åsikt stor relevans. Dessutom, vid denna tidpunkt av hans karriär, har “The Mexican Monster” en rad motståndare uppställda för honom. Ta reda på hur han förutser sin karriärformning.

Vad händer härnäst för David Benavidez?

Benavidez är ute efter en världstitelkamp med ingen mindre än Canelo Alvarez. Därefter vill han upp i viktklassen för att slåss Dmitry Bivol och fortsätt sedan i lätt-tungviktsdivisionen mot ansikte Artur Beterbiev. I en intervju sa han, “Canelo först och sedan gå upp till 175 för att slå Bivol och sedan kanske Beterbiev,” tillade han, “Jag tror, ​​jag tror inte, jag vet att det är möjligt och jag kan åstadkomma det.”

Läs mer: “Mike vet vad han pratar om”: David Benavidez kramar Mike Tyson precis efter dominerande vinst Lämna fansen i vördnad

RELATED ARTICLES

Mest populär