Saturday, January 28, 2023
HemF1"He Hold Onto It Longer Than I Thought": Toto Wolff öppnar upp...

“He Hold Onto It Longer Than I Thought”: Toto Wolff öppnar upp på den mörka sidan av att vara Ferraris teamchef efter Mattia Binottos avgång

Nyheten är bekräftad. Ferrari kommer att avsluta sitt långa förhållande med Mattia Binotto efter att detta år är slut. Förmodligen började allt när Ferrari-styrelsen tappade förtroendet för den italienska ingenjören, vilket så småningom resulterade i att Binotto skar banden med Scuderia efter 28 långa år. Även om historien ännu inte har klarnats upp kan vi fans vara säkra på en sak. Att vara teamchef, särskilt på Ferrari, är inte ett enkelt jobb.

Binotto var under hård granskning av Ferraris ordförande John Elkann, efter en besvikelse på fyra år. Och nu när nyheten bröt ut om Binottos avgång, öppnar Toto Wolff för den mörka sidan av att vara teamchef på Ferrari.

När Toto Wolff tillfrågades av Tom Clarkson om hans reaktion på Mattia Binotto-nyheterna på Podcasten Beyond the Grid, sa han: “Jag tror att Mattia och jag hade våra stunder, och det är ingen hemlighet under dessa många år. Men på ett sätt befäste vi att 2022 var vi på en mycket, mycket bättre plats.”

“Det var alltid tydligt att han var under enorm press. Att vara teamchef på Ferrari Det är bättre att ha ett bra kontrakt för din exit. Och nu hände förmodligen oundvikligt, men han höll fast vid det längre än jag trodde”, tillade han.

Ferrari förvånade alla med sin blinkande hastighet på banorna och vann 2 av 3 inledande lopp. Men senare gjorde strategiska misslyckanden och förarfel situationen värre. Något liknande hände med Silver Arrows, som hade en svag prestation den här säsongen. Deras senare uppsving har dock gett Mercedes-chefen hopp om att det Brackley-baserade teamet inte kommer att upprepa Ferraris misslyckade titelkampanj.

Toto Wolff kommer säkerligen att göra en stark comeback

Silver Arrows framgångsrika dominans slutade med en katastrofal säsong 2022 då det Brackley-baserade laget precis vann ett enda Grand Prix på den brasilianska banan. Laget visade dock ett visst uppsving när säsongen närmade sig sitt slut. Mot bakgrund av detta sa Wolff, “Vi pratar så klart om det, vi analyserar vad som är anledningarna till att lagen som dominerade tidigare plötsligt tappade prestation.”

Wolff gav ett exempel på ett annat topplag som hade en eländig säsong och tillade: “Du kan se med Ferrari att de förlorade hela toppledningen och en nyckelförare… Jag tror att det är något du kan spåra tillbaka. “

Båda förarnas prestationer har gett Toto Wolff förtroende för att den här säsongen inte kommer att markera de tyska tillverkarnas bortgång.

Han tillade, “Vi är 100 procent säkra på att detta var ett år som var nödvändigt för oss att återuppliva och motivera laget. Detta har återigen fört oss ner till marken, fått oss att uppskatta hur du vinner och också förstå hur svårt det är att återhämta sig.”

Ferrari är utan ledare just nu och om ersättaren inte är lika bra som Binotto kan Scuderia återigen kämpa för att hitta en topplacering under de kommande åren. Vem, enligt dig, är den bäst lämpade ersättaren för den italienska ingenjören?

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär