Monday, December 4, 2023
HemBoxing"He Had Him Point Blank": Ärkerival skjuter tomma skott på Muhammad Ali...

“He Had Him Point Blank”: Ärkerival skjuter tomma skott på Muhammad Ali offentligt, sällsynt klipp drar vilda reaktioner

Muhammad Ali och Sonny Liston är bland de mest hyllade boxarna inom boxningssporten. De två gick in i ringen två gånger under sina karriärer, och fansen minns fortfarande om dessa slagsmål för att återuppleva spektaklet. Ali och Liston var kända för att straffa sina motståndare inne i ringen. Det hände dock en incident som ägde rum för flera år sedan, och den skickar fortfarande frossa nerför människors ryggar.

Sonny Liston var den mest fruktade boxaren vid den tiden. Han var mer rutinerad och senior än Ali. Kampen mellan Liston och en ung Ali var planerad att äga rum i ringen. “Louisville Lip” var ökänd för att förolämpa sina motståndare före matcher eller under presskonferenser.

Sonny Liston sköt på Muhammad Ali för att ha trollat ​​honom i sällsynta bilderpic.twitter.com/LvVAsTlehC

— Kollege Kidd (@KollegeKidd) 27 november 2022

Som ett resultat blev han omåttligt populär bland fans. Ali bestämde sig för att göra samma sak med Liston, men han var omedveten om vad som väntade honom.

Enligt talkSPORT-rapporter spelade Liston blackjack när Ali kom fram till honom på ett kasino i Las Vegas. Filmen föreställde Ali som verbalt attackerar Liston, varefter den senare omedelbart sträckte sig efter en pistol och avlossade skott mot Ali. Ali slösade inte mycket tid bort från situationen för att skydda sitt liv. Lyckligtvis skadades ingen vid tillfället eftersom vapnet var laddat med ämnen. Men situationen verkade fortfarande vara farlig.

Fansen reagerar på att Sonny Liston skjuter mot Muhammad Ali

‘The Greatest’ besegrade Liston inne i ringen 1964, och han blev världsmästare i tungvikt. Men utanför ringen var Ali bokstavligen tvungen att fly från Liston för att rädda hans liv. Ta en titt på hur fansen reagerade på det.

Han skrämde honom bara. Han hade honom på rak arm, det finns inget sätt att han kunde ha missat det där skottet om det var avsiktligt. Bra att han gjorde det lol

— C Style (@bluarmageddon14) 27 november 2022

Naaah wtf han hade nästan packat ut honom!! Jag hoppas att detta var en

— GenGBD (@marsfxs) 27 november 2022

Pistolen hade ämnen. Sonny fick beskedet att Ali skulle komma, så han fick en pistol med ämnen för att skrämma honom haha

— Trenton (@trentdouble) 27 november 2022

Hans pistol hade ämnen

— Trenton (@trentdouble) 27 november 2022

Sonny Liston mannn en av de sorgligaste historierna inom boxning man. Vilken get

— Cobz (@cobzMCFC) 28 november 2022

Förmodligen en reenactment som faktiskt hände.

— Gregory Edmonson (@GregoryEdmonson) 28 november 2022

Därför delade användare av sociala medier sina tankar om den återupptagna videon.

Muhammad Ali: Det hemska mötet med Sonny Liston

Revanschen mellan Ali och Liston är en av de mest välkända tävlingarna i boxningshistorien. I sitt första möte besegrade den förra Liston i den sjätte omgången. Men i deras andra strid slogs den farlige Liston ut av Ali i själva första ronden. Ett fotografi togs vid den tiden, som visar Ali stå och Liston liggande på marken efter knockdownen.

Bilden fortsatte att bli en av de mest ikoniska i sportens historia.

Under tiden, vad tycker du om den här händelsen? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär