Sunday, December 10, 2023
HemGolf"He Doesn't Even Get the Credit": Justin Thomas levererar sanningen om Tiger...

“He Doesn’t Even Get the Credit”: Justin Thomas levererar sanningen om Tiger Woods bidrag till Golf Legend’s Foundation

Tiger Woods har endast spelat tre officiella turneringar 2022 på grund av skadorna från olyckan han hade föregående år. Även om det skulle innebära en viloperiod för de andra golfarna, så var det inte fallet med GOAT och hans brorliknande kollega Justin Thomas kan intyga det.

“Han har förmodligen varit mer upptagen än någon annan… han någonsin har gjort än några år han har spelat,” sa JT. Vinnaren av PGA Championship 2022 förklarade hur svårt Woods arbetat det senaste året för sin Foundation och sporten under pressträffen inför Hero Challenge.

“Mängden timmar och tid som han spenderar varje år på sin Foundation är otroligt,” tillade han. JT förklarade att han fick reda på allt den 15-faldiga majormästaren gör för sin Foundation genom att spendera tid med honom och från sin mamma, som har pratat med Woods om det djupt.

Noterbart, Woods grundade sin TGR Foundation i början av sin professionella karriär som ett medium för att hjälpa ungdomar. Golfaren och hans team har försökt att ge verktyg och stöd till ungdomarna för att hjälpa dem att uppnå sin drömkarriär. Och i 20+ år har Hero Challenge använts för att samla in pengar till hans Foundation.

Dessutom hjälper turneringen också till att samla in pengar till Tavistock Foundation och Bahamas Youth Foundation. Och enligt Thomas lade Woods dubbelt så hårt arbete han lagt på sporten för att göra Hero Challenge till ett framgångsrikt evenemang.

Justin Thomas tror att Tiger Woods brinner för sin välgörenhet och andra PGA Tour-spelare

Det har gått mer än 20 år sedan Tiger Woods spelade professionell golf och arbetade för sin välgörenhet. Och JT tror att arbetet måste ha utmattat honom.

“Det är mycket, det är en vägtull för dig … och han (Woods) har gjort det under lång tid”, sa han under pressmötet. “Jag tror ärligt talat att han inte ens får kredit för det ibland,” tillade han.

Woods har varit golfens ansikte utåt under lång tid och har varit en integrerad del av sporten ända sedan hans debut. Och enligt JT ägnade han inte bara uppmärksamhet åt sitt spel och välgörenhet, utan han har också varit en stor hjälpande hand för sina Tour-kollegor.

“Det är ganska coolt,” tillade Thomas. “För att han är Tiger Woods. Han behöver inte göra det.”

Genom att vinna över 100 titlar i sin karriär har Woods gjort sig ett namn över hela världen. Ändå, enligt JT, jobbar han fortfarande hårt för sin välgörenhet och för andra Tour-spelare för att göra sina karriärer bättre, och ibland får han inte den uppskattning han förtjänar.

RELATED ARTICLES

Mest populär