Thursday, November 30, 2023
HemOlympicsHästkapplöpningsgemenskap i chock när jockeyn Graham Lee står inför "allvarlig skada", vilket...

Hästkapplöpningsgemenskap i chock när jockeyn Graham Lee står inför “allvarlig skada”, vilket bidrar till ett år av utmaningar för stora namn

Bland alla dess spännande lopp och adrenalinkickar kommer hästkapplöpning med stora risker för skador. Trots det faktum att organiserande kroppar och ryttare vidtar alla nödvändiga försiktighetsåtgärder, är skador fortfarande en del av denna vackra sport. Dessa skador är vanligtvis mindre som andra sporter. Men de kan ibland vara allvarliga och till och med visa sig vara dödliga i vissa olyckliga fall.

Under de senaste veckorna har ryttargemenskapen bevittnat många sådana typer av incidenter, den senaste är Graham Lee-incidenten. Lee är en mycket erfaren och skicklig ryttare. Men oförutsägbarheten med hästar är sådan att även hans 2-decenniums erfarenhet misslyckades. Lee fick skador på sin ryggmärg i Newcastle och kämpar för närvarande på intensivvården.

Graham Lee lider av “mycket allvarlig skada”

Graham Lee är ett känt namn inom ridsportvärlden. Den 47-årige irländaren steg till internationell popularitet efter att ha vunnit Grand National 2004 med Amberleigh House. Han är också multidisciplinär. Lee bytte till Flat 2012 från att hoppa och fortsatte med att vinna Gold Cup på Royal Ascot. Även om han också har råkat ut för skador tidigare, är Newcastle den allvarligaste av alla. Lee klev av sin häst Ben Macdui i fredags när båsen öppnade och fick en allvarlig ryggmärgsskada.

2015 års Gold Cup-vinnare var på väg att tävla i BetUK, Home Of The Acca-Fenwa. När båsen öppnade vid Newcastle Racehorse, slapp Lee från sin häst och föll till marken. Han fördes omedelbart till Royal Victoria Infirmary med ambulans och placerades på intensivvårdsavdelningen.

Även om det ännu inte har kommit någon bekräftelse på skadan, rapporterades det att han skulle genomgå tester för att fastställa omfattningen av skadan. “Jockey Graham Lees MR-undersökning har visat att han har drabbats av en instabil livmoderhalsfraktur som orsakar skador på ryggmärgen, såväl som skador på blodkärl i mitten av livmoderhalsen. Detta är en mycket allvarlig skada och vid denna tidiga tidpunkt är det inte möjligt att förutsäga omfattningen av långsiktig återhämtning”, säger Lee’z fund i ett uttalande.

47-åringens häst tävlade utan ryttare och förlorade så småningom loppet på slutet. BetUK-loppet vanns senare av Zufolo. När Lee fortsätter att kämpa för sitt liv på intensivvården, ber ridsportentusiaster över hela världen om ett snabbt tillfrisknande. Tyvärr har de fler jockeys att be för när det utmanande året för jockeys fortsätter.

Hästkapplöpningsgemenskapen drabbas av två fall till

De olyckliga skadorna i hästkapplöpningen slutar inte med ytterligare två jockeys som fallit omkull under de senaste veckorna. Longines International Jockeys Championship är ett av de prestigefyllda evenemangen och mästarryttaren Hugh Bowman kommer tyvärr att missa evenemanget. Bowman drabbades av ett katastrofalt fall vid Sha Tin och fick frakturer i sin högra axel och tre kotor.

Som om dessa incidenter inte var tillräckligt frustrerande missade den 19-åriga tonårsjockeyn nästan döden efter ett fruktansvärt fall i söndags. Lachlan Scorse föll från sin häst bland 3 andra på New South Wales racerbana. Medan de andra 3 jockeyerna fick mindre skador och återhämtade sig bra, placerades Scorse i en inducerad koma. Som tur är återhämtar han sig nu och andas själv.

Se The Story: Viktiga misstag att undvika när man rider en häst för första gången

RELATED ARTICLES

Mest populär