Wednesday, December 6, 2023
HemeSportsHar Valve misslyckats med sitt VAC Live-löfte med CS2?

Har Valve misslyckats med sitt VAC Live-löfte med CS2?

Hackarna och fuskarna i CS: GO-världen var alltid en anledning till frustration hos fansen. När CS2 släpptes, var fansen längtan efter att saker skulle förändras. Utvecklarna med VAC (Valve Anti-Cheat) hade försäkrat spelarna om en ny och uppfriskande start utan inblandning av hackare. Men verkligheten verkar vara en besvikelse.

FPS-spelare i allmänhet är inte främmande för hackare som invaderar och förstör deras spel. Klagomålen på sådana incidenter går utöver Counter-Strikes värld med många Call of Duty-titlar som också står inför samma problem. Under åren av FPS-spelutveckling har problemet resulterat i problem för äkta spelare. Valve tillkännagav dock VAC:s mer betydelsefulla roll i CS2 för att undvika sådana problem. Tyvärr är det inte mycket som har förändrats.

Spåra tillbaka problemen till CS2 tidiga dagar

För ett spel som styrde FPS-strömningsdiagram i över ett decennium var förväntningarna på uppföljaren förståeligt höga. Men CS2 mottogs inte som Valve hade hoppats. Det fanns många buggar som rapporterades av spelarna under de första dagarna av lanseringen. Men problemet med VAC och hackare i spelet kan spåras tillbaka till dagarna av betakörningen för uppföljaren.

Många klipp gick virala över sociala medier om hur problemet med fuskare fortfarande kvarstod i världen. Och många förbud rapporterades.

Dessa virala klipp började väcka oro kring den slutliga lanseringen av spelet. Tja, skepsisen visade sig rätt. Utvecklarna släppte en patchnotis den 6 juni som specifikt tog upp problemet med VAC Live, för att tillgodose de virala anropen. Enligt uppdateringen,

  • VAC skulle avstängas och avsluta matchen på ett elegant sätt i slutet av omgången (såvida det inte var den sista omgången och fuskaren förlorade).
  • Matchen skulle inte påverka någon deltagares färdighetsgrupp.
  • Spelare som inte lobbat med den VAC-bannade spelaren skulle tjäna XP för matchen.

Till och med hittills är spelarna förvirrade om VAC-liveförbudet faktiskt har implementerats. Nyligen tog en Reddit-användare diskussionen till plattformen och skrev: “Jag har ännu inte sett någon bekräftelse på att VAC Live har implementerats. Fungerar det faktiskt? Vi hade flera spel nu där fienden hackade premade. Det sista var lite annorlunda. Först tyckte jag att han var konstig men tänkte inte på något galet eftersom killen inte gjorde det så uppenbart att vi har en liten föreställning om ett wallhack.”

“Valve vi har ett problem”: Pimp går med i kampanjen för VAC-implementering

Det var på tiden att några stora namn från streamingbranschen tog saken i beaktande. Populära CS: GO Pro Jacob Winneche aka Pimp tog till sin YouTube-kanal och pratade om det frustrerande problemet.

“Valve vi har ett problem och vi måste göra något åt ​​det just nu. Jag hyser inga tvivel om att Counter Strike 2 kommer att bli ett riktigt bra spel med tiden. Men vi har ett problem just nu och vi måste åtgärda det ASAP. Du lägger mycket kraft på Counter-Strike 2, jag ser de dagliga uppdateringarna, och det du har gjort med kartor, det är vackert men spelet är infiltrerat med ett gäng sc*ms-fusk till vänster och höger”, konstaterade skaparen under hans gnäll. Här är hela videon av Pimp som pratar om problemet.

Förhoppningsvis observeras alla dessa fläktmeddelanden av utvecklarna när de arbetar med de ständiga uppdateringarna i spelet. Så fans kan förvänta sig en stark upplösning för hackinginvasionen i CS2 snart.

RELATED ARTICLES

Mest populär