Thursday, November 30, 2023
HemNBAHar Stephen Curry vunnit sitt senaste mästerskap med krigare mitt i allvarlig...

Har Stephen Curry vunnit sitt senaste mästerskap med krigare mitt i allvarlig oro över Draymond Green och Klay Thompsons framtid?

Det är år 15 för Stephen Curry men historien förblir densamma. Den freak shooter har hittat ett sätt att exemplifiera sitt spel. Den underdimensionerade vakten slår ner alla uppfattningar om att han saktar ner. Vid 35, bär han fortfarande den brinnande kraften att komma ut och göra magiska saker. Det är vad du förväntar dig av ess från en av NBA:s mest formidabla dynastier. Ändå går hans genomslag och banbrytande utbrott förgäves.

Golden State Warriors hade en händelserik lågsäsong. Inte lika spännande som Milwaukee Bucks som lade till Damian Lillard, men Chris Paul var tänkt att vara ankaret bakom Curry. Draymond Green och Klay Thompson, hans långvariga medbrottslingar var avsedda för ännu en fantastisk säsong. Men NBA-världen inser snart de skrämmande förhållandena för 2022-mästarna. Efter en första framgångsrik start har franchisen fallit sönder. För närvarande på en förlustserie på fem matcher har de nu släppt till åttonde seed. Om undergången inte var tillräckligt brutal, står de nu inför en skada på Curry, det enda hoppet de höll fast vid för att hålla dem flytande.

Med deras elände prunkande i all ära utan deras centrala superstjärna, kan man inte låta bli att begrunda – har Warriors och Currys mästerskapsfönster stängts?

Hur eländiga är Warriors

Stephen Curry har varit den ensamma lysande ljusstrålen för franchisen. Ändå, på toppen av sina krafter, fick han en historisk start. För närvarande är 6’2” dynamo en av de ledande målskyttarna i ligan med i snitt 30,7 poäng per match. Med sin blixtheta skyttekonsistens verkade Warriors ha sin trepoängs barrage-stil i full kraft. När han spelar ur hans sinne, är Warriors oslagna, nästan ostoppbara på grund av hans skicklighet. På 11 matcher med Steph hade Warriors i snitt 114 poäng per match. Även då skrapade de knappt ett vinstrekord med 6-5. I de två senaste matcherna blev Curry åsidosatt på grund av en knäskada. Det var då som den bittra sanningen kom fram.

Deras offensiv kollapsade eftersom ingen enskild spelare kunde hålla ankaret som Curry gjorde. De har bara i genomsnitt 105 poäng per match och har ännu inte vunnit utan honom. Ingen av Wiggins, Green, Paul eller Thompson har burit stafettpinnen i dessa spel. Det finns ännu inte en enda match där någon av dem har gjort mer än 20 poäng. Kalla det en usel start eller en skräcknedgång, det har drivit Warriors i stor fara.

Den här säsongen snarare än Warriors, det har bara funnits en Warrior och det är Stephen Curry.

Stephen Curry behöver hjälp om Warriors vill tävla

The Bay har en samling unika och kompletterande stjärnor som tidigare gjorde dem dödliga. Det har inte segrat den här säsongen. Låt oss börja med det senaste tillskottet, Chris Paul. Realistiskt sett trodde ingen att han skulle ta en poängroll. Hans primära uppgift var alltid att knyta samman alla på golvet, för att skapa en ostörd harmoni. Han har varit exemplarisk i den aspekten med i genomsnitt höga assist med låg omsättning. Men hans poängeffektivitet, en gång vördad för sitt felfria mellanregisterspel, och reducerades till ingenting. Paul gör sin sämsta poängsäsong hittills och kan knappt få något att gå igenom. I Currys frånvaro placerar det underläget Warriors i ett ännu djupare hål.

Sedan är Andrew Wiggins. Den tidigare nummer ett-valet har vant sig vid Warriors-systemet briljant. En avgörande del i deras finalerövring och kommer efter en berömvärd säsong med i genomsnitt 17 poäng på respektabel effektivitet. Nu är hans produktion urusel med bara 10 poäng per natt och bara 13,5 % från centrum. Hans tvåvägsnärvaro tillsammans med Green gav Warriors ett försprång som lyfte dem till djupa slutspel under de senaste säsongerna. Att döma av hans fruktansvärda start har Bay tappat den ovärderliga touchen.

Sedan är det Klay Thompson. I sina bästa år var han en splash-bror med otroliga defensiva färdigheter. Han utsågs vid ett tillfälle till den bästa tvåvägsspelaren. Fram till förra säsongen hade han strålar av briljans som stödde hans argument för en förlängning med Warriors. Om detta skulle vara hans sista dans för att bevisa sitt värde, skulle skarpskytten misslyckas enormt med att göra intryck. Thompson har gått in i skjutande svackor som ännu inte har återhämtat sig ens det minsta. Faktum är att han har blivit kallare än någonsin nyligen och gjorde bara 29,8 % av sina treor i november. Inkonsekvenserna har skapat oro i Dub Nation. Kommer Klay någonsin att återvända till sitt skjutande jag?

Slutligen finns det Draymond Green – Warriors inspirerande röst. Han har spelat sin signaturroll hittills under säsongen. Men att han satte Rudy Gobert i ett onödigt och långvarigt strypgrepp gav honom en avstängning på fem matcher. Så nu har Warriors inte bara sin fokala offensiva maskin, utan de saknar också sin bästa defensiva spelare.

Warriors GM drar stora brister i Stephen Curry och Cos nuvarande tillstånd

Det kan nu gå på ett av två sätt för Bay Area. Den första hypotetiska är att stödstjärnorna hittar sin rytm och förstärker Currys tid på golvet. Den andra änden av spektrumet ser en oåterkallelig röra som kommer att störta krigarna i förtvivlan.

Kan Warriors göra comeback?

Med endast 13 spelade matcher har NBA-säsongen många lager kvar att utvecklas. För Warriors kan en katastrofal start förvandlas till en osannolik comeback. Men det är inte en realistisk förväntning att hålla. Warriors har åldrande stjärnor på sin lista som inte lyckas hänga med i takten i Western Conference. Den enda mannen som bär hoppet är Curry. Allt Dubs Nation kan hoppas är att han skjuter Warriors långt in i eftersäsongen.

Eftersom Klay och Wiggins knappt gör några offensiva bidrag, kan Warriors behöva skjuta upp sin yngre kärna av Jonathan Kuminga, Moses Moody och Brandon Podziemski för att ersätta deras produktion.

Om inte de fyra fallna pelarna i Warriors inte föryngras i tid, kommer det sannolikt att leda till undergången. Det är dock för tidigt att räkna bort de fyrfaldiga mästarna. De chockade basketlandskapet 2022 med denna mycket exakta kärna. Vad säger de att de inte kan göra det igen? Allt de behöver är att alla bitar levereras konsekvent medan kocken fortsätter laga mat.

RELATED ARTICLES

Mest populär