Tuesday, February 27, 2024
HemOlympicsHar Shohei Ohtani deltagit i OS?

Har Shohei Ohtani deltagit i OS?

Bråket kring Shohei Ohtani har inte visat någon möjlighet att göra upp sedan hans affär med LA Dodgers såg ljuset. 29-åringen har mött fansens utmärkelser under de senaste säsongerna. Men den här säsongen blev lika annorlunda eftersom Shohei Ohtani gjorde sitt inträde i MLB-historien efter att ha tagit MVP-titeln upprepade gånger. Hans inkarnation i träff- och pitchtavlan gjorde honom också till suverän på resande fot. Redan tidigare hade kunskapen nått en hög nivå som hans hemland förväntade sig att stå vid enstaka tillfällen.

Amerikas favoritvideo idag

I de Olympiska spelen i Tokyo ville flera kända och närstående att Shohei Ohtani skulle ta upp sin nationella färg och delta i baseboll. Men det var inte slutet på diskussionen.

Shohei Ohtanis deltagandedilemma i OS i Tokyo

Atsunori Inaba spelade chefsrollen när Japan låste horn med de andra i basebollevenemanget i Tokyo-OS 2020. Men förutom att han var den tuffa nöt-managern spelade han också med Shohei Ohtani när den sistnämnde var under sina första år i Japans baseballliga . Att memorera det, tillade Inaba glatt, “Jag frågade Ohtani om hur han hanterar amerikanska kannor,” i en intervju med Yahoo Sports. Men det kunde inte föra Shotime in i basebollringen under de olympiska spelen. Enligt uppgift bidrog han till sin klubbtrohet och missade OS-passet.

Trots det slutade inte lokalbefolkningen att älska sin före detta Hokkaido Nippon-Ham Fighter vid det tillfället. Akari Sasaki, som är ett av dessa fans, hävdade “Han är vår hjälte” till USA Today. Senare utnyttjade Ohtani chanserna bättre när han utsågs till det ultimata laget för sitt land.

Den orörliga populariteten och effekterna på befolkningen

Årets World Baseball Classic poserade vackert när LoanDepot Park bevittnade Shohei Ohtani pitching i sin nationella färg. Den eftertryckliga stämningen på stadion lät det aldrig tro att från vems sida 6’4-tumsunderverket spelade. Det var Japan som mötte USA den natten, men Shohei Ohtani kom ut som den eklektiska mästaren. Det var dock det sista stora tillfället Ohtani dök upp för sitt land på basebollarenan.

När Shohei Ohtani undertecknar ett avtal på 700 miljoner dollar med LA Dodgers, kommer den sorgliga verkligheten i simvärlden fram i ljuset

Det kunde dock inte överträffa honom när han tog OS-ställningen för Japan. I kölvattnet av vinter-OS i Peking 2022 gjorde Yuzuru Hanyu ett stort avslöjande om den lokala Babe Ruth. Den tvåfaldiga olympiska mästaren i skridskoåkning sa: “Att se en idrottare som är exakt i samma ålder göra något som ingen någonsin har gjort i historien är helt enkelt uppfriskande.” Hanyu ska enligt uppgift symbolisera Ohtanis comeback efter sin skada och använde det för sin motivation i spelet. Nu, i början av OS i Paris, kan dessa saker trolla fram en ny möjlighet.

RELATED ARTICLES

Mest populär