Sunday, December 10, 2023
HemUfcHar Sergei Pavlovich den längsta räckvidden i MMA? Hur jämför han...

Har Sergei Pavlovich den längsta räckvidden i MMA? Hur jämför han med Jon Jones och Francis Ngannou?

UFC 295 kommer att se Sergei Pavlovich ta sig an Tom Aspinall för den interimistiska UFC tungviktstiteln. Innan slagsmålet tillkännagavs var Jon Jones inställd på att ta sig an Stipe Miocic vid evenemanget. Däremot drabbades Jones av en riven bröstsena och matchen måste avbrytas. Nu kommer fansen att se de två stigande stjärnorna i tungviktsdivisionen möta i Octagon.

Pavlovich är inne på en 6-kamp vinstsvit i UFC. Alla hans avslut har kommit via KO/TKO. Hans otroliga knockoutkraft sticker ut i en division där alla kan slå lika hårt. Men hans exceptionella räckvidd kan vara en bidragande faktor i hans rad av avslut. Låt oss ta en titt på hur han jämför med andra MMA-fighters som Jon Jones och Francis Ngannou när det gäller vingspann!

Sergei Pavlovich och hans räckvidd jämfört med andra UFC-fighters

Ape Index, i samband med fighters, bedömer armspannet avseende deras längd. Vanligtvis matchar en persons armspann sin längd, vilket resulterar i ett neutralt förhållande för den genomsnittliga individen.

För en genomsnittlig boxare överstiger deras armspann den för en vanlig person med cirka 2,5 tum, vilket leder till ett Ape Index på 2,5 tum. Det är viktigt att förstå att boxning faktiskt inte förlänger en persons armar. Istället har individer med längre armar en fördel, vilket ökar deras sannolikhet att göra en boxningskarriär jämfört med de utan denna fördel.

Sergei Pavlovich har utmärkelsen att ha det högsta Ape-indexet i UFCs historia! Även när man jämför med fighters som Jon Jones och Francis Ngannou, överväljar Pavlovich dem när det kommer till deras Ape Index. Här är ett litet diagram som visar längd, räckvidd och apaindex för anmärkningsvärda UFC-fighters:

Fighters Height Reach Ape Index

Sergei Pavlovich 6’3″ 84″ +9,0″

Jon Jones 6’4″ 84,5″ +8,5″

Kevin Lee 5’9″ 77″ +8,0″

Francis Ngannou 6’4″ 83″ +7,0″

Medan Jon Jones tekniskt sett har en längre räckvidd än Pavlovich med 0,5 tum, placerar hans Ape Index honom långt bakom den tunga knockout-artisten! Francis Ngannou är längre än Pavlovich men har ett kortare Ape Index än Kevin Lee, en före detta UFC-lättviktare! Det här diagrammet belyser det faktum att räckvidd är ett verktyg som bara är lika bra som den fighter som använder det.

Fighters som har lyckats trots kortare Ape Index

Räckvidd, längd och vikt är alla viktiga faktorer för att avgöra en fighters stil och framgång. Traditionell visdom från källor som boxningsmanualer indikerar att fighters med längre räckvidd i allmänhet har lättare att kontrollera avståndet.

Men kortare fighters med en räckviddsnackdel har också varit mycket framgångsrika, vilket framgår av Mike Tyson och hans användning av “peek-a-boo”-stilen i boxning. I MMA-världen är fighters som Alexander Volkanovski, Max Holloway och Frankie Edgar alla kända för sin förmåga att diktera avståndet till kampen.

Volkanovski sticker ut på listan när han rutinmässigt demolerar fighters som är längre och rankare än honom. Som bevisas av hans otroliga knockout av Yair Rodriguez på UFC 290. I Octagon står Volkanovski på bara fem fotsex, vilket är betydligt kortare än många av hans motståndare.

För det mesta använder fjäderviktsmästaren en motattacksstrategi, och tillåter till och med sina högre rivaler att pressa honom bakåt. När han bestämmer sig för att utöva påtryckningar gör han det noggrant och tålmodigt, avancerar ett uppmätt steg i taget och undviker en hänsynslös rusning in i närområdet. Pavlovich delar dock inte många av dessa farhågor och kan svänga efter stängslen om han vill.

Med UFC 295 bara några dagar bort kommer det att bli intressant för fansen att se om Tom Aspinall kan hantera räckvidden och kraften Pavlovich tar med sig i matchen.

RELATED ARTICLES

Mest populär