Wednesday, February 28, 2024
HemDenver BroncosHar Russell Wilsons mammutkontrakt inte lämnat något andrum för Denver Broncos?

Har Russell Wilsons mammutkontrakt inte lämnat något andrum för Denver Broncos?

Denver Broncos är nästan ute ur slutspelsloppet, och även deras quarterback kan vara borta från laget i framtiden. Russell Wilson förvärvades i mars 2022 av Orange Crush och skrev på en av de djärvaste affärerna i ligan. Han skrev en femårig förlängning av kontraktet värt 245 miljoner dollar. Under sina två säsonger med laget täckte han 30 matcher med bara 11 vinster.

Men trots en dålig säsong med åtta förluster och sju vinster, har han uppnått några historiska personliga rekord: hans rusande skicklighet på mer än 5 000 yards. Men som det är för honom själv verkar tränaren Sean Payton och hans team inte längre nöjda med honom. Därför bänkade de Wilson för Chargers spel och försökte även spara en betydande summa i lönetaket, eftersom de nu enligt uppgift letar efter en förändring för laget nästa mars.

Är Russell Wilsons djärvaste kontrakt slut?

Den tidigare quarterbacken i NC State, Russell Wilson, har spelat i 188 NFL-matcher, med start var och en. Men för första gången i sin karriär stod han inför bänkning av Denver Broncos. Russell Wilson har haft en hyfsad säsong med Denver och fullbordat “66% av sina passningar på 3070 yards, 26 TDs och 8 INTs på 15 starter.” Han har dock inte upprepat sin framgång i Seattle, där han bibehöll ett imponerande rekord med 104 vinster, 53 förluster och en oavgjord start som en QB. Under sin gyllene period med Hawks kastade han för 37 059 yards och fick nio Pro Bowl-val på 10 säsonger.

Källor till @BleacherReport: #Broncos hotade att bänka Russell Wilson för veckor sedan om han inte tog bort sina skadegarantier.

Russell Wilsons bänkning av Broncos i dag är enbart ekonomiskt relaterad och har varit på gång i veckor, enligt flera källor med direkt… pic.twitter.com/pmq172Cm1H

— Jordan Schultz (@Schultz_Report) 27 december 2023

Tränaren Sean Payton sa: “Det här handlar om nu och att försöka få vår åttonde vinst… det är ett beslut jag tar – är att få en gnista offensivt.” Rapporter tyder också på att det här beslutet togs för att undvika att utlösa ytterligare $37 miljoner i hans garanterade pengar om han led av en skada och inte kunde klara en fysisk i mars. Om en spelare är skadad kan de inte släppas omedelbart om det inte finns en ömsesidigt överenskommen uppgörelse relaterad till skadan. Det är därför Denver valde att bänka honom för säsongens två sista matcher.

Läs mer: Faktakontroll: Accepterade Russell Wilson verkligen sin löneavdrag mitt i spekulationer om Broncos döda keps på 85 miljoner dollar?

Dessutom sträcker sig Russell Wilsons kontrakt till 2028, men de pengar han garanterat kommer att få som en del av det kontraktet är endast garanterade till 2024. Tanken på kontraktsavgörande har varit under övervägande i nästan två månader, med hot om bänkning överhängande sedan oktober 29 efter en seger över Chiefs. Broncos ville att Wilson skulle justera sitt kontrakt för att skjuta upp skadedatumet till 2025; annars skulle han göras inaktiv för resten av säsongen. Hotet chockade honom, vilket ledde till en stor tvist. Wilson postade en tweet som sa: “Gud har mig. Ser fram emot vad som händer härnäst.” Wilson, som har 37 miljoner USD i skadegarantier för 2025, står inför ett garantiutlösningsdatum i mars 2024. Förhandlingar som involverade hans läger och NFLPA hjälpte till att hålla hans kontrakt intakt.

Broncos förbättrades initialt med Wilson under mitten och vann fem matcher i rad efter en utmanande start. Men enligt ESPN:s NFL Football Power Index har de senaste upprördheterna dämpat deras slutspelsförhoppningar till bara 4%.

Om Broncos skiljer sig från Wilson den här lågsäsongen, skulle en avskärning av honom efter 1 juni fördela de döda pengarna ($85 miljoner) mer jämnt över två säsonger ($35,4 miljoner 2024 och $49,6 miljoner 2025), vilket resulterade i ett totalt åtagande på $305 miljoner. Denna spridning av döda pengar över flera år hjälper till att mildra den omedelbara ekonomiska påfrestningen på lagets lönetak. Det kommer dock fortfarande att representera ett betydande ekonomiskt åtagande för Broncos, vilket påverkar deras förmåga att värva nya spelare eller behålla befintliga inom gränserna för lönetaket.

Broncos står inför utmaningar med sitt lönetak, som beräknas vara över 26,5 miljoner dollar 2024. Om Wilson tas bort kommer hans affär att kosta Broncos 124 miljoner dollar i två år, med en betydande inverkan på lönetak.

Vad händer härnäst för Broncos och Russell Wilson?

Efter att Broncos bänkade Russell Wilson gick laget vidare med Jarrett Stidham. Enligt rapporter förväntas Broncos klippa honom i mars, och Wilson vet redan om det. Om han blir free agent nästa år kan han bli en eftertraktad spelare för flera lag.

Commanders, under tränare Ron Rivera, har kämpat med en stabil startande quarterback sedan 2017. Eftersom Wilson kommer från Richmond, Virginia, kan Wilson vara ett värdefullt tillskott för att fylla det gapet och arbeta på sitt robusta försvar. Ett annat lag att överväga är Steelers, där tränaren Mike Tomlin har en historia av att hålla laget konkurrenskraftigt, och Wilson kan dra nytta av deras starka försvar och engagemang för att driva spelet.

Atlanta står inför quarterback-utmaningar, eftersom Desmond Ridder och Taylor Heinicke är otillräckliga långsiktiga alternativ. Laget kan finna Wilson tilltalande, även om matchen med tränaren Arthur Smith är osäker. Jättarna, som hanterar quarterbackproblem och Daniel Jones skada, kan vara en annan potentiell destination, förutsatt att de förbättrar sin mottagartalang. Sist kan Patriots, efter Tom Brady, se till Wilson för att föryngra sitt lag under tränaren Bill Belichick (om han stannar), liknande Cam Newton-eran 2020.

Fem lag kan erbjuda Wilson en plats på nästa säsongs lista. Om dessa lag förbiser hans era med Broncos och istället fokuserar på hans anmärkningsvärda bedrift i ligan, som den första spelaren att springa över 5 000 yards och passera 4 000 yards i karriären, kan det bli lättare för honom.

Inlägget Har Russell Wilsons mammutkontrakt inte lämnat något andrum för Denver Broncos? dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär