Wednesday, February 21, 2024
HemNBAHar Michael Jordan och Jeff Van Gundy goda villkor nu? Utforskar...

Har Michael Jordan och Jeff Van Gundy goda villkor nu? Utforskar ikonisk fejd utlöst av “Con Man”-etiketten

Michael Jordan-eran regerade på 90-talet. Chicago Bulls var den mest dominerande kraften under det decenniet och hade satt ihop det bästa laget som ligan någonsin sett. Så även om ett sådant spektakel är njutbart för fansen, slutar de som driver programmet ofta med att få fiender.

Amerikas favoritvideo idag

MJ:s nötkött med Jeff Van Gundy härstammar också från den eran av dominans. Under åren har mycket sagts mellan de två, vilket skapat fiendskap. Det finns dock mer med deras problem än bara den gamla “con man”-krocken. Låt oss ta en djupdykning i deras historia.

Var Michael Jordan en “svindlare”?

90-talet var en tuff tid att vara en NBA-idrottare, speciellt om du inte var en del av Bulls-truppen. En dominerande körning som det laget ska ännu inte upprepas i ligan. Det som är värt att förundras över är den ansträngning det tog för laget att uppnå det otänkbara. Från MJ:s imaginära nötkött till de rigorösa träningspassen, de gjorde allt för att få dessa sex NBA-titlar. Alla var dock inte ett fan av de strategier som 6x NBA-mästaren skulle ha på plats. I januari 1997 sa Van Gundy att Jordan var en “svindlare” som säljer falska vänskapsband runt om i ligan.

NBA-tränaren trodde att MJ bara skulle bli vän med en spelare från motståndarlaget för att mjuka upp dem och skulle släppa en lysande prestation nästa match. Enligt Van Gundy var Jordans idé om vänskap bara för att få en konkurrensfördel gentemot andra spelare.

MJ fick detta meddelande högt och tydligt och tappade 51 poäng nästa gång Bulls mötte New York Knicks. Det var inte slutet på det, eftersom Jordan hade några saker att få bort från bröstet, vilket han gjorde mitt i spelet.

Miljardären Michael Jordan och VD för Cincoro Gear Up för exklusiv monokrom release inför Miami Art Week

Även om det är ganska tydligt att Van Gundy inte var ett fan av Jordans taktik, erkände han briljansen hos den store mannen.

Jeff Van Gundys senaste kommentar om Jordan

I ett avsnitt av The Ryen Russillo Podcast sa Van Gundy: “Om du skulle ge bollen till Jordan i sin bästa ålder med dessa regler, med allt skytte, och tror att han inte skulle skjuta över 50%? Michael sköt över 50 % med begränsat 3-punktsskytte och begränsat utrymme i triangelförseelsen… vid högsta form av fysiskhet”. När det gäller Jordans överlevnad i ligan idag, sa han, “Michael Jordan skulle ha lett ligan när det gäller poäng (i dagens tid)… han skulle ha haft 40 (poäng) i snitt”.

Till slut erkände världen att Van Gundy hade rätt. När Bulls/Jordan-dokumentären The Last Dance släpptes på Netflix 2020 fick vi en glimt av hur det var att möta Jordanien. Sådana Jordan-historier spreds över de 10 avsnitten av programmet. Jordans LaBradford Smith-berättelse var något som faktiskt skakade basketfans. Enligt Bulls-legenden, Washinton Bullets-spelaren, kom efter en match fram till honom och sa “Skönt spel, Mike.” Smith hade i genomsnitt 9,3 den säsongen, och hans kommentar passade inte bra hos Jordan.

I deras nästa matchup tappade Jordan 47 poäng, vilket ledde hans lag till en vinst. Det var bara år senare som folk fick veta att allt var ihopkokt i Jordans huvud och Smith hade inte sagt något för att göra Jordan förbannad.

RELATED ARTICLES

Mest populär