Saturday, December 9, 2023
HemUS Sports"Har Let Me Do All Sorts of Things": Lance Armstrongs galna investering...

“Har Let Me Do All Sorts of Things”: Lance Armstrongs galna investering i Uber, avslöjad 2021, är en lektion för varje aktieägare

Efter slutet av PED-fallet 2010 tog den tidigare cyklisten Lance Armstrong avstånd från sportvärlden. Han experimenterade med nya saker, särskilt affärer. För närvarande har Lance flera företag som sysslar med podcaster och webbsidor. En av de mest lönsamma investeringarna som Lance gjorde var i Uber 2009.

Lance Armstrong hade en fantastisk cykelkarriär fram till 2011. Den före detta cyklisten vann flera titlar 1996. Men det året fick han diagnosen testikelcancer. Lance återhämtade sig från sitt hälsotillstånd inom ett år. Efter att ha tagit ett uppehåll i två år gjorde han comeback till sporten på prestigefyllda Tour De France. Han vann tävlingen i sju år i rad. Under denna tid anklagades han för att ha använt prestationshöjande droger och bevisades skyldig 2012.

Hur mycket tjänade Lance Armstrong på att investera i Uber?

Efter att ha lämnat sin cykelkarriär var Lance tvungen att rädda sin familjs liv från det ekonomiska träsket. Han fråntogs alla titlar som han uppnådde som cyklist. Han hade inte heller en plan framåt. Under den tiden, med råd från investeraren Chris Sacca, investerade han 100 000 dollar i Uber. Utvärderingen av uber-delningsföretaget var då 3,7 miljoner dollar.

Startupen var en revolutionerande affärsidé som användes massivt av människor. Det lockade också investeringar från andra investerare. Efter att ha gått igenom pappersarbetet fick Lance en vinst på 20 miljoner dollar. Det löste Lances problem.

I en intervju med AXIOS Austin 2021 berättade Lance om hur Uber-investeringen gjorde det möjligt för honom att njuta av resor runt om i världen. Han uttalade:

Ja, Uber-investeringen har låtit mig göra alla möjliga saker som annars kanske inte skulle hända.

DYK DYPARE

Den nuvarande utvärderingen av Uber är 56,84 miljarder dollar. Det är en av de största startups i världen. Dessutom har Lance ett nettovärde på 50 miljoner dollar, eftersom han också gjorde betydande investeringar i andra lönsamma satsningar.

Vad gör Lance nu?

Förutom att investera i lönsamma satsningar är Lance också engagerad i affärer. Han har byggt upp en medieorganisation känd som WEDU. Det har skapat två hitpodcaster med namnet The Move och The Forward. Lances företag anordnar även nagelbitande cykellopp i Texas och Colorado. Slutligen är Lances företag också involverat i att sälja cykelprodukter online.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Lance Armstrong (@lancearmstrong)

Lance Armstrong tog flera smarta beslut efter att ha gått igenom en förödmjukande händelse i sin karriär. Vad var din första reaktion efter att nyheten om Armstrongs PED-fall kom? Låt oss veta

RELATED ARTICLES

Mest populär