Saturday, December 9, 2023
HemTennis"Har du sett Federer eller Nadal bete sig på samma sätt?" ...

“Har du sett Federer eller Nadal bete sig på samma sätt?” – Novak Djokovics extravaganta handling drar till sig intensiv kritik när den tidigare legenden slår ut

Novak Djokovic dominerar återigen rubrikerna. Men den här gången är det inte för att slå rekord. Hans vana att ta pauser mellan matcherna har återigen kommit under intensiv granskning efter ett fängslande möte med Jannik Sinner i ATP-finalen. Det är en av de vanor som Djokovic har fått när han tar pauser av medicinska skäl eller använder badrummet när han verkar förlora en match eller ett set under matchen. Tennisfans känner nu igen denna egenskap hos honom och fortsätter att kritisera honom för det. Men idag är det inte bara fansen som blev kränkta.

Ett ikoniskt namn inom tennisvärlden har anslutit sig till samtalet när han slog ner serbern. Det var ingen mindre än den italienske tennislegenden Adriano Panatta.

Adriano Panatta slår ner Novak Djokovic på hans inställning i ATP-finalen

I natt spelade världsettan Novak Djokovic sin andra gruppspelsmatch i ATP-finalen mot Jannik Sinner. Trots att han spelade en av de bästa matcherna i turneringen var det hans beteende i matchen som tog rampljuset. Djokovic tog ett mycket långt badrumsuppehåll och bad även om medicinsk hjälp mellan seten. Detta har blivit en vanlig syn i matcher som involverar världens nummer 1 på senare tid.

Även om serbens framskridande år kanske spelar en roll i de frekventa pauser som vi ser i hans matcher, kände den italienske tennisveteranen inte på samma sätt. Efter att ha sett sin landsmans rytm störas av Djokovics badrumspaus, slog Panatta ut mot den 24-faldiga Grand Slam-mästaren. Han tog exemplet med sina ärkerivaler, Federer och Nadal, för att kritisera hans beteende.

Panatta kommenterade enligt RAI Station, rapporterad av Match Tenis, “Har du sett Federer eller Nadal bete sig på samma sätt som Djokovic ikväll? Jag skulle satsa vad som helst på att han skulle försöka bryta rytmen i spelet, det gör han alltid. Först badet, sedan sjukgymnastiken. Han försöker allt. Jag gillar inte alls den attityden, gudskelov bryr sig Sinner inte, han stannar där lugnt” (Google Translate).

Dessutom var det inte bara pauserna som satte Panatta och andra fans igång, utan också symfonin som Djokovic hade på gång som gav genklang med publikens buande.

Djokovic började synka in med publikens buande med en egen rytm

Efter att Djokovic var nära att vinna det andra setet började den lokala publiken visa sitt missnöje mot serben. Detta gjorde honom dock inte arg. Faktum är att han började provocera publiken. Detta gjorde dem bara argare och fler började bua ännu högre.

Detta var inte den enda gången detta beteende har irriterat alla. I Paris Masters tog Djokovic en medicinsk time-out för att behandla ett ryggproblem under sin match mot Andrey Rublev i semifinalen. Därefter blev han utbuad av den franska publiken. Han hade börjat göra en gest mot publiken för att bua mer och högre. När buningen ekade över hela arenan började han visa upp sina otroliga färdigheter när han vann matchen utan att tappa en poäng. Det ser nästan ut som om buningen och den negativa feedbacken stärker hans självförtroende ännu mer.

Vad tror du? Trivs Djokovic i en negativ miljö?

RELATED ARTICLES

Mest populär