Monday, February 26, 2024
HemUfcHar Dricus Du Plessis ett svart bälte i brasiliansk jiu-jitsu? Se...

Har Dricus Du Plessis ett svart bälte i brasiliansk jiu-jitsu? Se UFC mellanvikt förstöra hela Gracie Barra-laget

Sydafrikansk UFC-stjärna Dricus du Plessis rustar upp för sin karriärs största fight i helgen. Pretoria-infödingen kommer att ta sig an Sean StricklandUFC 297. Innan vi kommer till den kampen kommer vi att ta en titt på stridshistorien och hans led i form av kampsport som han har tränat i sedan sina första år.

Dricus du Plessis steg snabbt i rangordningen i UFC för att bli en av de främsta kämparna i befordran. Han har stor knockoutkraft och har också visat upp utmärkta grappling-färdigheter. Detta har fått folk att undra om han är ett svart bälte i brasiliansk Jiu-Jitsu. Låt oss ta reda på det.

Dricus du Plessis är ett svart bälte men i kickboxning

Den 30-årige mellanviktskämpen började sin professionella karriär redan 2013. Dricus du Plessis har tränat i flera kampsportgrenar, inklusive judo, kickboxning och BJJ. Han har dock ingen svart i BJJ, trots hans exceptionella grappling-kunskaper. Snarare har ‘Stillknocks’ ett svart bälte i kickboxning. Han har också ett imponerande kickboxningsrekord på 33-0, enligt UFC:s officiella hemsida.

Dricus du Plessis packar mycket kraft i sina slag som hjälpte honom att slå ut många motståndare, vilket är anledningen till hans smeknamn “Stillknocks”. Han har förmågan att anpassa sig till en mängd olika kampstilar. Trots att du inte hade svart bälte i BJJ så lämnade du Plessis en gång in hela Gracie Barra team. Låt oss ta en titt på den fronten.

‘Stillknocks’ slog ut ett helt lag

Dricus du Plessis har tävlat i grapplingtävlingar samtidigt som han varit en del av UFC. Han tävlade en gång i Submission Kings team grappling event, där han representerade samma lag som han gör i mixed martial arts och fortsätter att träna med det laget, CIT BRA. Du Plessis kom först från sitt lag för att tävla mot Gracie Barra, där han visade upp utmärkt jiu-jitsu på hög nivå.

Som tidigare nämnts om att han inte hade svart bälte i BJJ, det verkade inte spela så stor roll. “Stillknocks” satte press på alla medlemmar i Gracie Barra och skickade dem en efter en. Videoklippen av honom som skickar in hela laget finns på internet, särskilt på sociala medieplattformar.

Det är tydligt att Dricus du Plessis vet hur man hanterar sig själv i en kamp på båda sätten, både stående och på marken. Det ska bli intressant att se hur han klarar sig mot en anfallare som Sean Strickland, som har ett utmärkt försvar. Kommer han att bli den första sydafrikanska UFC-mästaren? Det får vi reda på i helgen.

Läs mer: Dricus Du Plessis dödar verklig afrikansk rivalitet med “Irrelevant” Israel Adesanya, gängar upp med Sean Strickland på ex-UFC-mästaren

Inlägget Har Dricus Du Plessis ett svart bälte i brasiliansk jiu-jitsu? Se UFC mellanvikt förstöra hela Gracie Barra Team dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär