Sunday, December 10, 2023
HemBodybuildingHär är varför Arnold Classic är mer unik än Mr. Olympia

Här är varför Arnold Classic är mer unik än Mr. Olympia

Arnold Schwarzenegger är den överlägset mest inflytelserika och rikaste kroppsbyggaren. Med ett nettovärde på 450 miljoner dollar övergick Schwarzenegger från att vinna sju Mr. Olympia-titlar till att bli en actionbiolegend. Efter att ha erövrat skådespeleriet gick Arnie in i politiken. Redan vid 76 år är bodybuildinglegenden den mest efterföljda personligheten relaterad till bodybuilding på internet. Det som dock får Arnold Schwarzenegger att sticka ut är hans fortsatta stöd till bodybuilding genom hans inflytande och hälsa. Även om bodybuilding kanske inte gjorde honom rik, gjorde det honom till en filmstjärna och den österrikiska eken gav tillbaka tjänsten genom att etablera Arnold Classic 1989.

Nio år efter sin sista seger i Mr. Olympia-titeln etablerade Schwarzenegger Arnold Classic för att ge en plattform till så många bodybuilding- och fitnessatleter som möjligt. Schwarzenegger gjorde ett avtal med IFBB, och Arnold Classic blev snabbt en populär tävling. Inom några år efter starten växte den österrikiska mästarens namnetävling i prestige. Med nya tillägg blev det den andra främsta årliga bodybuilding-tävlingen, förutom Mr. Olympia. Men vissa tekniska begränsningar hindrade den från att överträffa Olympia. Nu, 35 år efter det började, låt oss ta en titt på hur Arnold Classic har överträffat till och med Joe Weiders Olympia på mer än ett sätt.

Ljus- och streamingkvalitet: Mr. Olympia vs. Arnold Classic

Trots att han är den främsta tävlingen inom sporten har Mr. Olympia misslyckats med att ta itu med några tjatande problem. En enkel sökning på Google räcker för att förstå att fans har klagat på produktionskvaliteten på IFBB Mr. Olympia i flera år. Till och med konkurrenten James Hollingshead klagade 2022. ”Ljuset och utrymmet, vägen för att komma backstage. Temperaturen på kulisserna… Det här är kroppsbyggandets Super Bowl… Du förväntar dig bara en viss nivå av utförande, säger Hollingshead.

Det har också blivit ett återkommande gnäll bland människor som streamar innehållet. Bodybuilding är en global sport, och bara en bråkdel av fansen har råd att resa till Florida för att bevittna den årliga tävlingen. Men sättet som scenen och belysningen är upplagd på gör det ganska svårt för fansen att bedöma de tävlandes kondition på scenen. Det är inte ovanligt att kroppsbyggare ser mycket mer detaljerade ut på fotografier än under livestreamen. Schwarzenegger Classic har dock hanterat detta problem. Från bättre belysning till att måla en något mörkare bakgrund, produktionskvaliteten på Classic är överlägsen.

Att övervinna prispengarbegränsningen

När den femfaldige Mr. Universum slöt ett avtal med IFBB, var han tvungen att gå med på en klausul. Joe Weider var en sann visionär, och det kan vara en möjlighet att han trodde att Schwarzeneggers popularitet skulle leda till att hans namnetävling skulle överskugga Olympia i framtiden. Därför finns en regel som säger att Schwarzenegger inte kan erbjuda högre prispengar än Mr. Olympia. För närvarande får Mr. Olympia (öppen division) $400 000 för att vinna Sandow. Samtidigt erbjuder Arnold Classic $300 000.

Schwarzenegger kringgick dock denna begränsning på ett innovativt sätt. Även om regeln hindrade kroppsbyggartävlingen från att erbjuda högre monetära priser, hade den inga andra restriktioner. Så, Arnie erbjöd andra saker till de som vann hans show. Från och med 1992 erbjöd tävlingen vinnaren ett Hummer SU och ett Audemars Piguet armbandsur utöver prispengarna. Åttafaldiga Mr. Olympia Ronnie Coleman erkände en gång att han deltagit bara för att han skulle kunna vinna en Yellow Hummer. Detta är dock inte de enda som är unika för Arnold Classic.

Arnold Classic utmärker sig

Medan Arnold Classic är den största attraktionen, är den en del av Arnold Sports Festival. I likhet med Olympia-helgen är Arnold Sports Festival också ett flerdagarsevenemang med en expo. Men till skillnad från Mr. Olympia är Arnold Sports Festival ett multisportevenemang. Förutom Classic är platser som Strongman, Powerlifting och till och med Cheerleading en del av evenemanget.

Classic har också speciella utmärkelser som Mr. Olympia inte har. Varje år delar Arnold Schwarzenegger ut ett livstidsprestationspris till dem som har bidragit till sporten. Flex Wheeler, Ronnie Coleman, Joe Weider, Reg Park och många andra legender har vunnit priset. 1994 startade Arnie också en unik kroppsbyggande kategori för kvinnor som heter Fitness. Den förblir unik för klassikern än i dag. Tävlingen delar också ut ytterligare monetära priser som utmärkelserna Most Muskulös och Best Poser.

Därför är det helt klart att trots de kemiska begränsningarna är Arnold Classic mer unik än Mr. Olympia. Anledningen till att Olympia fortfarande är den större scenen är på grund av arvet, ökade prispengar och det faktum att Mr. Olympia-vinnare ofta hoppar över Arnold Classic på grund av det korta avståndet mellan de två showerna. Men förutom dessa punkter har Arnold Schwarzeneggers skapelse skapat en identitet som ingen annan tävling kan replikera.

RELATED ARTICLES

Mest populär