Saturday, December 9, 2023
HemeSportsHär är allt du bör veta om PlayStation, Xbox och Nintendos prenumerationstjänster

Här är allt du bör veta om PlayStation, Xbox och Nintendos prenumerationstjänster

Prenumerationstjänster har blivit kärnan i konsolmiljön nuförtiden. Närhelst en spelare eller någon som är ny på spel bestämmer sig för att köpa en konsol eller till och med överväger att köpa en, möts de av en helt ny värld av prenumerationstjänster som de måste bestämma sig för. I stort sett alla tre stora plattformar, PlayStation, Nintendo Switch och Xbox erbjuder nuförtiden en prenumerationstjänst.

PlayStation har PS Plus, Nintendo Switch har Switch Online och Microsoft har Xbox Game Pass. Det kan vara förvirrande vilken som är bäst. Det finns skillnader i funktioner, pris och förmåner som erbjuds här. För de som är förvirrade över dessa tjänster och behöver en snabbkurs, här är den. Varje detalj på varje prenumeration kommer att göra ditt beslut lite lättare.

PlayStation Plus

Priser:

  • Viktigt: $79,99 för 12 månader och $9,99 per månad
  • Extra: $134,99 för 12 månader och $14,99 per månad
  • Premium: $159,99 för 12 månader och $17,99 per månad

Ja, det är prissatt på den tunga sidan, men det är vad det är. Om en PlayStation-ägare bestämmer sig för att de vill spela ett multiplayer-spel på sin konsol, som Call of Duty, GTA Online, etc., skulle de behöva den här tjänsten.

Om de bara vill ha onlinetjänsten och tillgång till de månatliga spelen som Sony skickar ut till sina PS Plus-prenumeranter är Essential mer än tillräckligt. Extra ger sedan prenumeranter ett ständigt utvecklande bibliotek med PlayStation 5- och 4-titlar som består av cirka 400 spel. Dessa titlar förändras hela tiden; en del lämnar och en del introduceras, men det är en anständig affär. Premium lägger sedan till tidsbestämda tester av ett selektivt gäng nya spel tillsammans med PlayStation, PS2, PS3 och PSP i klassikerbiblioteket. Och låt oss inte glömma möjligheten att streama PlayStation 5-spel var du än vill.

Xbox Game Pass

Priser:

  • Game Pass Core: $9,99 per månad
  • Game Pass Ultimate: $16,99 per månad

Det här är tjänsten som sätter världen i brand. Anledningen är Microsofts löfte att ta fram de senaste och bästa spelen på Game Pass Day 1. Förstapartsspel skulle vara en dag-ett-släpp till Game Pass, och det skulle ofta finnas tredjepartstitlar som Lies of P och Yakuza : Oändlig rikedom som skulle vara tillgänglig för prenumeranter av Game Pass på själva lanseringsdagen.

Naturligtvis är dessa spel endast tillgängliga för Ultimate-prenumeranter. Kärnägare får en katalog med över 25 högkvalitativa spel på konsolen. Dessa spel är tillgängliga på rotationsbasis och håller på att förändras.

Nintendo Switch Online

Priser:

  • Switch Online: 3,99 USD per månad, 7,99 USD per 3 månader eller 19,99 USD per år
  • Nintendo Switch Online + Expansion Pack: $49,99 per år

Nintendo Switch Online är en tjänst som inte har så mycket värde på ytan. Om man prenumererar på den lägsta nivån och får en prenumeration på $19,99 per år, får de onlinespel och molnbesparande tillgång till klassiska konsolbibliotek som NES, SNES och Gameboy.

Om man går för prenumerationsnivån som följer med Expansion Pack får man ytterligare klassiska konsoler (N64, Sega Genesis och Gameboy Advance). De får även expansionskort för spel som Mario Kart 8 Deluxe, Splatoon 2 och Animal Crossing New Horizons.

Dessa är skillnaderna mellan onlinetjänsterna som erbjuds av de tre stora konsolinnehavarna inom spel. De är endast till för sina respektive konsoler; välj därför klokt.

RELATED ARTICLES

Mest populär