Wednesday, February 28, 2024
HemWweHär är allt du behöver veta om WWE United States Champion Logan...

Här är allt du behöver veta om WWE United States Champion Logan Pauls ökända Cryptozoo-skandal

I början av 2023 slogs internetgemenskapen av dystra nyheter om Logan Pauls “CryptoZoo Scandal”. Med denna satsning försökte Paul ge sig in i den lukrativa världen av icke-fungibla tokens, allmänt kända som NFTs. Men det fick snabbt uppmärksamhet på grund av olika avvikelser i det och påstås ha kallats ett Ponzi-schema. Medan The Maverick har lovat att betala tillbaka investerarna från hans ficka, är här en sammanfattning av hur affärsidén kom på plats.

Amerikas favoritvideo idag

Hur bildades Logan Pauls CryptoZoo?

Det var år 2021. En tid då Paul var en populär internetsensation, tillsammans med sin bror Jake Paul. Det var en tid då Paul var på väg att ge sig in i amatörboxningens värld och han var ett år ifrån att starta sin energidrycksverksamhet, FRÄMSTA. Under den här tiden var en annan ganska populär sak NFT:erna. Dessa tokens är en typ av blockchain och faller under samma kategori som Cryptocurrency eller Ethereum. Med tanke på dess popularitet bestämde sig den 28-åriga stjärnan för att ge sig in i NFT-landskapet. Med sig kom CryptoZoo.

Till skillnad från andra NFT:er var CryptoZoo annorlunda. Det var ett spel för att tjäna pengar som var starkt rekommenderat av Paul. I det här spelet kan spelare tjäna kryptovaluta som är specifik för spelet. Med denna valuta kunde spelare sedan köpa “ägg” i spelet. Dessa ägg, när de kläcktes, avslöjade bilder av olika djur. Dessa bilder kan sedan blandas för att göra ett hybriddjur.

Projektet skulle lanseras den 1 september 2021. Men med tanke på hans massiva fanskare hade plattformen redan 8000 användare förregistrerade dagar innan spelet lanserades. Men efter lanseringen började folk förstå att spelet kan vara något som kommer att tömma deras fickor.

Fansen märkte snabbt att spelet bara gav generiska bilder av djur istället för något nytt. Bortsett från det var YouTube-utredaren Coffeezilla den första som blåste i fallet. I januari 2023 anklagade han Logan Paul för att vara oärlig om vissa aspekter av spelet. Senare, i efterföljande videor, avslöjade han all den vilseledande taktik som Paul använde för att tjäna snabba pengar.

Efter dessa påståenden gick Paul ut på internet och sa att han hade gjort några fruktansvärda misstag när han anställde folk för att arbeta med projektet. Även om han inte tog något ansvar för påståendena, sade han att han skulle återbetala alla pengar till investerarna. Men månader gick och det fanns inga uppdateringar om återbetalningen.

Paul tog nyligen till X (tidigare Twitter) för att dela uppdateringar om processen. Han har uppgett att han kommer att köpa tillbaka det belopp som investerats i NFTs. Enligt honom var detta den primära affärsmodellen och inte tokens. För närvarande kostar de totala NFT:erna runt 1000 Ethereum eller $2,24 miljoner. Paul har sagt att pengarna kommer från “hans fickor.” Tror du att Logan Paul var sen med att hålla sitt löfte?

RELATED ARTICLES

Mest populär