Saturday, January 28, 2023
HemSurfing"Har alla avsikter att bli 90 och surfa": Kelly Slater förblev optimistisk...

“Har alla avsikter att bli 90 och surfa”: Kelly Slater förblev optimistisk om sin framtid trots att han “känner sig ganska gammal” 2016

Världens största surfare Kelly Slater fortsätter att vara i rubrikerna för sin konkurrenskraftiga surfkarriär. Nyligen har nyheten om Kelly och andra kända surfare som inte förekommer i det kommande Pipe Masters-mästerskapet chockat fans globalt. Det har ännu inte kommit några nyheter om att 50-åringen har gått i pension från sporten. Kelly Slater indikerade dock en gång att han inte är trött förrän 90.

Slater är en 11x världsmästare som dominerat sporten under de senaste tre decennierna. 1995, 1998 och 2019 blev han Triple Crown of Surfing Champion. Dessutom är Slaters namn invald i Surfers’ Hall of Fame.

Kelly Slater öppnade en gång om sina pensionsplaner

Kelly Slater växte upp nära vatten och började surfa vid fem. Även om han var rädd för att drunkna till en början, tog han upp surfteknikerna ganska bra. Slater började delta i åldersdivisionsmästerskap med 10 år på Atlantkusten och USA. Från en ung ålder började han bevisa sig själv genom att vinna titlar vid olika mästerskap. När Kelly var 12 var han trea i Englands juniordivision vid amatör-VM. Året därpå vann han Pacific Cup juniormästerskapet i Australien.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Laureus (@laureussport)

Under hela sin karriär fortsatte Kellys prestation att förbättras. Efter att ha börjat i så ung ålder har Kelly upplevt flera omständigheter som surfare. Redan 2016 öppnade 44-åriga Kelly upp om sina pensionsplaner och sin kamp för att bekämpa sin ålder, i en intervju med Stab Mag. Han uttalade:

“Jag känner mig ganska gammal. Inte mentalt, bara i min kropp. Just nu tränar jag för att övervinna skador så att jag kan vara stark inför nästa världsturné [Slater has won 11 world championships, making him the youngest and oldest title holder at 20 and 39]. Jag går inte i pension. Jag har för avsikt att vara 90 och surfa på Hawaiis Backdoor Pipeline.”

DYK DYPARE

Faktum är att Kelly fortsätter att visa en rad vackra framträdanden på olika världsturnéer. För många är han inte bara Kelly Slater, han är kung Kelly.

Vad mer gör Slater förutom att surfa?

Förutom att vara en framgångsrik surfare är Kelly Slater en miljömedveten person. Han driver ett varumärke, Outerknown. Man tillverkar hållbara badkläder och surfbrädor. Som surfare har han också bidragit till sin sport. Kelly skapade konstgjorda vågor som förbättrar surftävlingar.

Kelly Slater Wave Company debuterade 2018 på World Championship Tour. Det skapade perfekta, konstgjorda, tunnande vågor. Kelly Slaters expertis är att organisera en konstgjord miljö för surfing, vilket ger den bästa servicen och upplevelsen.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär