Wednesday, February 1, 2023
HemMMA"Happy" Marc Goddard försvarar Israel Adesanya-stoppet

“Happy” Marc Goddard försvarar Israel Adesanya-stoppet

Marc Goddard bör betraktas som “årets domare”. Efter hans heroiska räddning av Israel Adesanya från Alex Pereiras dödliga krokar, har UFC-fans fått ökad respekt för alla domare. Marc Goddard hade stoppat Adesanya från att ta för mycket fysisk skada och avbröt kampen. Detta slutade med att Pereira vann titelmatchen i mellanvikt genom en TKO. Även om Adesanya är upprörd över avbrottet, verkar Goddard vara stolt över det.

Titelkampen hade många höjdpunkter men TKO-avslutningen var säkerligen den bästa av alla.

Varför är Israel Adesanya upprörd?

I sin senaste match mot Alex Pereira förlorade ‘The Last Stylebender’ titeln på grund av en TKO. UFC 281 huvudevent bjöd på en lysande fight som slutade med ett stopp.

Matchens domare, Marc Goddard, var tvungen att avbryta kampen efter att Adesanya tappade balansen efter att ha tagit emot en stor hook från Pereira.

DYK DYPARE

Vid flera tillfällen, sedan den förlorade matchen, har Adesanya kritiserat domarens uppmaning. Han har ofta ansett att det är orsaken till sitt nederlag i matchen.

Hur reagerar Goddard på det?

Trots den ökande kontroversen kring stoppet har Marc Goddard hållit fast vid sina ord.

“Det är mitt jobb, jag är nere på linjen, och om jag gjorde den kampen igen, 11 gånger av 10, skulle jag inte ändra någonting…” säger domaren på röda mattan av World MMA Awards.

Goddard tillägger också, “Folk tycker att det är konstigt när vi säger att vi är där för att skydda kämparna när de slår helvetets klockor ur varandra i 25 minuter.”

Detta visar hur dedikerad han är när det kommer till sitt jobb och hur han inte skulle ändra sitt beslut för någonting i världen.

Nackdelarna med Adesanyas reaktion

Som tidigare nämnt var Israel Adesanya inte så nöjd med matchstoppet. Detta fick honom att kritisera domaren överallt som möjligt.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Alex “Poatan” Pereira (@alexpoatanpereira)

I gengäld fick han en motreaktion från sin motståndare Alex Pereira genom sitt officiella Instagramkonto.

Marc Goddards agerande har fått beröm från fans över hela världen. Trots kontroversen och Adesanyas upprördhet ångrar inte domaren sin plikt. Vad var dina tankar när du först hörde om nyheten?

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär