Tuesday, February 27, 2024
HemTennisHäpnadsväckande skillnad på 50 miljoner dollar mellan Naomi Osaka och Ash Barty...

Häpnadsväckande skillnad på 50 miljoner dollar mellan Naomi Osaka och Ash Barty visar upp den hårda verkligheten hos modern tennis

Den 27-åriga australiensiska före detta tennisspelaren Ashleigh Barty hade en ganska ovanlig löpning på banan. Till en början hade hon tagit avstånd från racketsporten som ungdom och sedan kom hon tillbaka för att triumfera i Wimbledon och Australian Open. Sedan gick hon plötsligt i pension vid 25 års ålder när hon var på toppen av damsingelrankingen. Den förstörande bollen på tennisbanan rapporterades som den tredje rikaste idrottaren på Forbes lista över idrottskvinnor med högst inkomster 2022. Ändå stod hon bakom den japanska ikonen Naomi Osaka. Haken här är att Osaka också förblev en outliner bland de högst betalda idrottarna.

Amerikas favoritvideo idag

Under sin 12-tid som proffs tennisspelare hade hon bara träffat Osaka fyra gånger. Ash Barty har vunnit 3 Grand Slam-titlar i sin karriär medan Naomi lyckats vinna 4 hittills. Men även under de tre åren de var nummer 1 i rankingen hade de bara spelat mot varandra en gång. Även om de utjämnar varandra på H2H med 2-2, är det en häpnadsväckande skillnad på 50 miljoner dollar mellan dem, vilket belyser den hårda verkligheten av modern tennis. Låt oss ta reda på.

De svindlande siffrorna som skiljer Naomi Osaka och Ash Barty åt

Båda har varit symbolen för dominans på banan i sina bästa år. Men nu har den ena redan tagit pensionering från sporten medan den andra ser på en comeback till den högsta formen av spelet nästa år. Ash Barty har alltid ägt sin karriärväg och undvikit onödig uppmärksamhet under hela sin karriär. Kanske kan detta vara en anledning till dessa siffror.

Ash Bartys rekommendationer var ganska låga jämfört med den 4-faldiga Grand Slam-vinnaren. Hon har vunnit två Grand Slam-titlar under de senaste 10 månaderna av sin karriär. Enligt Sportico var hennes uppskattade prissumma på nära 5,1 miljoner dollar mer än dubbelt så mycket som hennes beräknade intäkter utanför banan på cirka 2,5 miljoner dollar. Men när man bytte till modern tennis var förhållandet en avsevärd inversion från den japanska ikonen Naomi Osaka. Osaka hade bara tjänat $1,2 miljoner som prispengar. Medan hon lyckades med ett svindlande uppskattat belopp på 52 miljoner dollar i rekommendationer. Denna lucka visar oss hur modern tennis har ändrat sin kurs med tiden.

Nu är Osaka på gränsen att göra comeback 2024. Kan hon göra det ännu mer fruktbart i vad som förmodas vara hennes andra snålhet med sin älskade sport?

Osaka kommer att återvända till “Land Down Under”

Naomi Osaka spelade senast en WTA-turnering vid Pan Pacific Open i Tokyo i slutet av september 2022 och fick en dotter, Shai, i juli i år. Nu är den tidigare nummer 1 inställd på att göra en återkomst på det största scenen. Osaka kommer att göra comeback på Brisbane International som är inställd på att börja den 31 december. Denna turnering skulle fungera som ett bra förberedande läger för 26-åringen inför det stora evenemanget i Melbourne Park.

Australian Open är planerat från 14 januari till 28 januari. Den tvåfaldiga Australian Open-mästaren måste ansöka om en “Special Ranking” för att säkerställa ett direkt tillträde till huvuddragningen i damsingeln. Specialranking är en bestämmelse för spelare som är på väg att göra comeback efter en långvarig sjukdom, uppsägning av skador eller till och med fall av mammaledighet. Kan japanen utnyttja denna möjlighet och ta hem sin 5:e major-titel från Australien?

RELATED ARTICLES

Mest populär